avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1109 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Doresc sa devin Pfa cu norma de venit, dar nu gasesc ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Doresc sa devin Pfa cu norma de venit, dar nu gasesc unde sa ma incadrez

Sunt din Brasov si am gasit normele de venit aferente anului 2001 aici : [ link extern ] .
Dar activitatea de grafician (Graficianul Calculator se ocupa in principal cu realizarea machetelor grafice, executarea si adaptarea desenelor vectoriale, scanarea si prelucrarea imaginilor, montajul machetelor grafice, verificarea produselor finale etc.) nu stiu unde s-o incadrez..
Tot ce am gasit este " Servicii executate de decoratori vitrine -
7410. Activitati de design specializat" dar nu stiu daca este corect. Partea cu "decoratori vitrine" nu cred ca este ceea ce-mi trebuie. Va rog sa ma incadrati undeva :D
Ultima modificare: Joi, 7 Iulie 2011
andr31, utilizator
Cel mai recent răspuns: andr31 , utilizator 10:25, 14 Iulie 2011
În cazul contribuabililor care realizează venituri comerciale definite la art.46 alin. (2), venitul net anual se determină pe baza normelor de venit de la locul desfășurării activității.Legea nr. 571/2003 , cu modificarile aduse de O.U.G. nr. 117/2010.
Multumesc pt raspuns,
Am observat ca din cauza unei virgule puse aiurea, mesajul meu era incomplet.
Poate acum intrebarea mea este mai clar formulata, si puteti sa-mi raspundeti la obiect. :)
Nu toate activitatile (cod CAEN) sunt acceptate pentru impozitare "la norma". Ministerul Finantelor elaboreaza normele care contin nomeclatorul activitatilor pentru care ventul net se stabileste pe baza normelor de venit.
Conform Codului Fiscal (art. 49)(3) directiile generale ale finantelor publice teritoriale au obligatia de a stabili( atentie, nu sunt unitare, difera de la un judet la altul) si publica anual normele de venit inainte de data de 1 Ianuarie a anului.
Daca activitatea pe care doriti sa o desfasurati in calitate de PFA nu se regaseste in lista celor acceptate a se impozita la norma de venit pentru Brasov, trebuie sa optati pentru impozitarea in sistem rea .
Scuze, sistem real.
Multumesc, am vazut ca nu am scapare. O sa aleg sistem real.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Norme de venit artghift artghift m-am uitat pe lista cu normele de venit si nu gasesc unde se incadreaza caenul 7410 design specializat, propus aici, doresc sa-mi fac II, ca sa pot ... (vezi toată discuția)
Impozitul platit de intreprinderea individuala ionutz_vali1983 ionutz_vali1983 Buna ziua. Ce fel de impozit plateste intreprinderea individuala, impozit pe venit sau impozit pe profit? Va multumesc (vezi toată discuția)
Infiintare pfa grafic designer raluk_win raluk_win Buna ziua, Doresc sa infintez un PFA cu urmatoarele domenii de activitate grafician , adica sa pot efectua: ilustratii vector (pt site-uri, reclame, ... (vezi toată discuția)