avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 889 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... copilul poate fi martor la proces ?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

copilul poate fi martor la proces ?

Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns.Copilul mai mare de 9 ani poate depune marturie in cadrul unui proces de divort cu minor de 2 ani si jumatate? Mentionez ca baiatul de 9 ani este din alta casatorie si a participat la evenimente urate dintre mine si actualul sot de care vreau sa divortez (dat afara din casa amandoi,luat si ascuns biberoanele ca sa nu dau mancare la ala mic si ca-s cumparate din banii lui,si alte mizerii...)Va multumesc din suflet ! O zi linistita !
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 13:39, 10 Iulie 2011
nu
Legea interzice asa ceva in procesele civile.
Nu,indiferent de varsta si indiferent de evenimentele la care a fost martor copilul.
Conform Codului de procedura civila, in pricinile privitoare la starea civila sau divort se vor putea asculta rudele si afinii (pana la gradul III inclusiv), in afara de descendenti. ;)
este trist ca v-ati gandit la o astfel de varianta si doriti sa supuneti copilul dvs. la o astfel de experienta, la doar varsta de 9 ani! Din fericire, legea interzice audierea persoanelor ( descendenti) minore ca martori in procesele de divort.
Faptul ca dvs. nu v-ati ales un partener care sa va asigure protectie atat dvs. cat si copilului rezultat dintr-o casatorie anterioara nu justifica supunerea minorului la o astfel de experienta.
Ganditi-va la o ruda de-a dvs. mama, tata, frate, toti majori si va rezolvati problema.
In plus, exista si varianta unui divort civilizat, fara sa sustineti neaparat cat e de vinovat acest sot in actuala casatorie.
Da,sunt de acord cu d-voastra referitor la copil.Dar situatia sta in felul urmator:amandoi din cauza serviciului locuim fiecare la parinti ,(si culmea unul in Iasi si unul in Roman) ne vedem la sfarsit de saptamana,in vacante ,concedii.Cam trist dar,asta e...Copiii amandoi stau cu mine . Cand mergem la Is incepe calvarul ...(sta in aceeasi curte cu parintii lui dar in alt imobil iar acestia nu stiu de certurile dintre noi...)cand venim la R incep telefoanele interminabile,verificari ,amenintari ,sa-i dau copilul si fiecare cu copilul lui...cel mare s-a saturat (imi vine sa mor...)Trebuie sa fie o cale de mijloc...nu stiu ,ma simt depasita de situatie...

Alte discuții în legătură

Este valabil un divort daca...... dumitra22 dumitra22 Am avut o singura citatie la divort, nu am fost prezent. Sentinta a fost desfacerea casatoriei singurul martor find mama acestuia, stiam ca la divort nu au ... (vezi toată discuția)
Audiere ca martor in proces de divort a unui minor chalex chalex Buna ziua, am termen in cadrul procesului de divort pe 09.09.2010, iar fiica mea care doresc sa fie audiata implineste 10 ani pe data de 10.09.2010. Poate fi ... (vezi toată discuția)
Buna ady2390 ady2390 la un divort copii sunt luati in considerare ca martori? cine altcineva poate sa vada si sa auda mai bine ca si copii ce se intampla in casa ?? (vezi toată discuția)