Abandonul de familie nu este ceea ce intelegeti dumneavoastra prin acest termen.
Abandonul de familie consta in savarsirea de catre persoana care are obligatia legala de intretinere, fata de cel indreptatit la intretinere, a uneia dintre urmatoarele fapte:
a) parasirea, alungarea sau lasarea fara ajutor, expunandu-l la suferinte fizice sau morale;
b) neindeplinirea cu rea-credinta a obligatiei de intretinere prevazute de lege;
c) neplata cu rea-credinta, timp de doua luni, a pensiei de intretinere stabilite pe cale judecatoreasca.
Abandonul de familie este una, iar ceea ce spuneți dv. este alta.
Nu cred că soțul dv. este în stare de nevoie, respectiv în imposibilitate de a munci, astfel încât dv., în calitate de soție, să fiți obligată la a-l întreţine.
Dacă aveţi un copil sau mai mulţi, iar soţul dv., nu lucrează din motive obiective - boală, şomaj etc., copiii minori ar fi în stare de nevoie şi pentru aceştia ar putea, în caz că nu mai trimiteţi bani în ţară, la familie, ca soţul să facă o astfel de plângere dacă 3 luni consecutive nu aţi trimis acei bani, dar numai dacă există o hotărâre în acest sens, irevocabilă prin care soţului să-i fie încredinţaţi minorii, iar dv. să fiţi obligată la plata unei pensii de întreţinere în favoarea minorilor...deoarece, în timpul căsătoriei soţilor, această obligaţie este comună, ambii soţi fiind obligaţi a veghea la creşterea şi educarea minorilor, nu numai unul dintre aceştia...
Cu privire la nedumerirea dv., fac precizarea că aceasta este altceva, dreptul de proprietate asupra bunurilor dobândite în timpul căsătoriei, nu se eszompează şi nici nu se pierde. Pentru a vorbi de partaj, este necesar mai întâi divorţul rămas definitiv şi irevocabil. Apoi, partajul voluntar, cu acordul părţilor sau prin instanţă, în caz de litigiu. ;)