avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... abandon de familie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

abandon de familie

Sunt plecata de 4 ani din tara.Sunt casatorita de 14 ani, sotul ma poate da la abandon de familie? trimit bani acasa lunar iar momentan suntem intr-un conflict..Se poate ca el sa ma dea la abandon de familie si sa ramana cu tot...apartament masina...mentionez ca de 2 ori pe an ma duc in concendiu in tara....multumesc
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 19:38, 4 August 2008
Abandonul de familie nu este ceea ce intelegeti dumneavoastra prin acest termen.
Abandonul de familie consta in savarsirea de catre persoana care are obligatia legala de intretinere, fata de cel indreptatit la intretinere, a uneia dintre urmatoarele fapte:
a) parasirea, alungarea sau lasarea fara ajutor, expunandu-l la suferinte fizice sau morale;
b) neindeplinirea cu rea-credinta a obligatiei de intretinere prevazute de lege;
c) neplata cu rea-credinta, timp de doua luni, a pensiei de intretinere stabilite pe cale judecatoreasca.
Daca trimiteti bani acasa nu cred ca veti avea probleme.
Abandonul de familie este una, iar ceea ce spuneți dv. este alta.
Nu cred că soțul dv. este în stare de nevoie, respectiv în imposibilitate de a munci, astfel încât dv., în calitate de soție, să fiți obligată la a-l întreţine.
Dacă aveţi un copil sau mai mulţi, iar soţul dv., nu lucrează din motive obiective - boală, şomaj etc., copiii minori ar fi în stare de nevoie şi pentru aceştia ar putea, în caz că nu mai trimiteţi bani în ţară, la familie, ca soţul să facă o astfel de plângere dacă 3 luni consecutive nu aţi trimis acei bani, dar numai dacă există o hotărâre în acest sens, irevocabilă prin care soţului să-i fie încredinţaţi minorii, iar dv. să fiţi obligată la plata unei pensii de întreţinere în favoarea minorilor...deoarece, în timpul căsătoriei soţilor, această obligaţie este comună, ambii soţi fiind obligaţi a veghea la creşterea şi educarea minorilor, nu numai unul dintre aceştia...
Cu privire la nedumerirea dv., fac precizarea că aceasta este altceva, dreptul de proprietate asupra bunurilor dobândite în timpul căsătoriei, nu se eszompează şi nici nu se pierde. Pentru a vorbi de partaj, este necesar mai întâi divorţul rămas definitiv şi irevocabil. Apoi, partajul voluntar, cu acordul părţilor sau prin instanţă, în caz de litigiu. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces pensie alimentara mihaliscenco mihaliscenco Buna! Am o nelamurire, daca nu stiu suma care reprezinta pensia alimentara neplatita pot deschide proces impotriva fostului sot? Multumesc! (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu copiii? poantaadrianaelena poantaadrianaelena sunt casatorita,am doi copii.din neajunsuri financiare,a trebuit sa plec in strainatate,cu acordul sotului.sotul meu a vazut o fotografie cu mine si eu un ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara neplatita!!! cosminache123 cosminache123 Buna seara, Care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez pt a recupera pensia alimentara a copilului, care nu a fost platita de 1 an si 9 luni. Astept ... (vezi toată discuția)