avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort. Sotie somera+adultera. Cine ia copilul?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort. Sotie somera+adultera. Cine ia copilul?

Ia-ti un avocat te rog!
Problemle sunt mai complexe decit ai u impresia...
Incredintarile nu st chiar asa, niste proceduri simpliste.
Buna ziua! Va rog frumos sa imi spuneti si mie, daca divortez in conditiile in care sotia mea este somera si adultera, cui ii revine tutela copilului? Mentionez ca eu dispun de mijloace financiare mai mult decat bune, exista si spatiu locativ (casa parintilor mei), copilul ar avea camera lui, parintii mei ne pot ajuta cu cresterea copilului (pe mine si copilul nostru care inca nu a implinit 10 ani, daca mi-ar reveni mie tutela). Daca mai sunt necesare si alte informatii vi le pot oferi. Va multumesc mult de tot pentru sprijin.
Intradevar indicat ar trebuie sa consulti un avocat care sa te asiste...e cam greu in general sa dovedesti adulterul...la prima vedere ai dreptate...insa ramane de vazut ce iti "pregateste" sotia...asteptam oricum sa ne tii la curent..e o problema intradevar interesanta...
Va multumesc foarte mult pentru raspuns. Caut un avocat care sa ma ajute sa iau copilul. Se ofera cineva? Sau stie cineva un av. bun? Multumesc mult.
Nu stiu daca primesti recomandari de av. buni pe site. Cel mai bine lasa nr. tau de tel. (mobil) si banuiesc ca o sa te sune destul de multa lume. Selectia poti sa o faci in fct de rezultate in primul rand, costuri etc. Ar putea sa te sune si persoane care au fost intr-o situatie asemanatoare si sa-ti recomande av. lor daca au fost multumite.
Este intr-adev o problema complexa si chiar cred ca se poate rezolva. O sa fie audiat si copilul in camera de consiliu (singur) daca are peste 10 ani si o sa fie destul de important ceea ce doreste el, o sa mai fie imp. raportul autoritatii tutelare care analiz. situatia de fapt: locuinta, amenajari, condt de crestere, nu doar in ceea ce priveste locuinta dar si starea de intelegere se vede la mom. vizitei reprezentantului autoritatii tutelare.
Sotia poate fi de acord sa cresti tu copilul si atunci s-ar rezolva mai multe.
Si tine cont ca ea este somera momentan, dar se poate angaja, poate gasi si spatiu de locuint etc...
Poat pct. tau de vedere nu este tocmai obiectiv in acest moment si din partea ei ar putea suna cu totul altfel (si chiar bazeaza-te pe asta).
Consulta un av. specializat pe dr. familiei!
c.j.
Sa inteleg ca, in cazul in care as primi copilul, si doamna si-ar imbunatati situatia materiala, ea va putea ataca hotararea instantei pentru obtinerea copilului?

Alte discuții în legătură

In caz de adulter al mamei, ce sanse are tatal ca instanta judecatoreasca ... jamesbone jamesbone In caz de adulter al mamei, ce sanse are tatal ca instanta judecatoreasca sa decida, in caz de divort, ca copilul sa locuiasca cu acesta? (vezi toată discuția)
Adoptie tatianato tatianato Buna seara! In cazul unei familii care a adoptat un copil,acesta este trecut in acte in regula intre timp parintii divorteaza.Se stabileste domicilui minor la ... (vezi toată discuția)
Divort azorel1 azorel1 ma confrunt si eu cu o situatie ciudata. sunt casatorit de 7 ani, in relatie de 11 ani, avem un copil de 2,5 ani, si recent am aflat ca sotia are o relatie de ... (vezi toată discuția)