avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... adoptie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

adoptie

Buna seara! In cazul unei familii care a adoptat un copil,acesta este trecut in acte in regula intre timp parintii divorteaza.Se stabileste domicilui minor la mama,fara ca aceasta sa posede locuinata,in locuina ramanand tatal.De soarta acestui copil se mai intereseaza protectia copilului chiar daca au trecut 5 ani de la adoptie?Tata si-a taiat venele si a fost internat la izolati,iar mama umbla din casa in casa cu copilul si este un pic labila psihic ,terorizeaza copilul cu schimbari frecvente de domicilui.
Cel mai recent răspuns: sd2010 , utilizator 23:16, 20 Decembrie 2010
Mama fiind labila psihic , chiar nu stiu cum de a obtinut adoptia ..dar ma rog asta e...atata timp cat mama nu are unde sa stea cu copilul ..probabil ca e minor inca e bine sa fie instiintati cei de la protectia copilului.E c-am incurcata problema ...tatal si-a taiat venele ...mama trilulilu...
nu, nu se mai intereseaza si nu vad de ce ar mai face-o...;) chestiunea se trateaza ca si in cazul unui divort "normal" si anume, copilul este dat in intretinere unuia din parinti, fara implicarea protectiei copilului, dar cu interventia autoritatii tutelare a copilului si anume, intocmirea unei anchete sociale care este ceruta de instanta, daca copilul este minor...
Ultima modificare: Luni, 20 Decembrie 2010
Eu.Ro.Lex & Av. Martin Vasile Emil , Avocat
La vreme adoptiei au pozat in parinti buni ! Acum divortul i-a afectat pe amandoi si singurul care sufera este copiluL,dar nu are cine sa il ajute.
Autoritatea a facut o ancheta la o locuinta oarecare si atat nu cred ca se pot infia copii si dupa sa nu ne mai intereseze ce se intampla cu ei sau cu parintii lor.
Ca să ai domiciliu la o anumită adresă nu trebuie neaparat să fi proprietar al acelei locuințe. Sunt o grămadă de oameni în această situație. Important este cum și cât de bine este îngrijit copilul. E adevărat că schimbarea frecventă a domiciliului nu este benefică pentru copil dar ce ar putea să facă femeia dacă nu are altă soluție?
Dacă aveți motive să credeți că acel copil se află în vreun pericol real datorat neglijenței mamei sau stării ei de sănătate puteți sesiza autoritatea tutelară, datoare să se intereseze de modul în care părintele își îndeplinește obligațiile pe care le are în această calitate. Sau ați putea da o mână de ajutor prin a o îndruma pe mamă să facă o cerere pentru repartizarea unei locuințe sociale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort Lacramioara Constantin Lacramioara Constantin Caz: Doi soti cu copil minor , 3 ani si ceva, divorteaza, (ea a depus cerere de divort cu incredintare copil). El sustine ca nu poate sa lase copilul in grija ... (vezi toată discuția)
Divort la notar-dubla cetatenie cu copil minor cetatenie straina Nicoleta7878 Nicoleta7878 Copilul nu are cetatenie romana,are varsta de 15 ani si locuieste cu mama in strainatate, iar tatal locuieste in Romania.Amandoi parintii au dubla cetatenie si ... (vezi toată discuția)
Incredintare minori la tata...este posibil in cazul meu? Efrem123 Efrem123 Buna ziua, Sunt tatal a 4 baieti de 5,6,7 si 8 ani. Am divortat de mama lor pe cale amiabila, imediat dupa nasterea ultimului baiat. Cum in Romania am ... (vezi toată discuția)