Buna seara
Cine poate sa ma ajute cu un raspuns competent ? Va rog mentionati Legea si articolul.
Pana unde se considera a fi parte comuna referitor la o teava verticala de alimentare cu apa ? Tot ce se defecteaza pana la robinetul de trecere se considera parte comuna si platesc toti locatarii ?
Va multumesc
Conform art. 3 din Legea nr. 230/2007:" proprietate comună aferentă tronsoanelor sau scărilor care nu poate fi delimitată - cel puţin o instalaţie pe verticală care
alimentează în comun tronsoane ori scări sau părţi de construcţie
comune tronsoanelor sau scărilor, care nu pot fi definite separat din
punct de vedere fizic ca poziţie şi suprafaţă;"
Pentru ca postarea de mai sus raspunde la intrebare, vin doar cu o incercare de explicare a acestei prevederi legale.
In general, daca se defecteaza o teava pe verticala, asa cum se spune in mesajul initiatorului, in apartament sau in gheul din apartament si acest lucru-i afecteaza si pe ceilalti vecini in sensul ca daca nu se repara ei nu au apa..., atunci este o instalatie ce-i afecteaza pe mai multi, este comuna. Daca defectiunea va afecteaza numai pe dumneavoastra acea conducta nu este comuna. Sigur ca exista si exceptii de la ceea ce am scris, dar, repet, in general, asa deosebim ce-i comun de ceea ce nu este comun.
Ce inseamna" care nu poate fi delimitata"? Pana la robinetul de trecere inseamna inclusiv acel robinet?. Sau pana la teul de ditributie?
Cred ca delimitarea proprietatii comune de proprietatea individuala se face de unde exista o modalitate de a opri apa fara a afecta restul locatarilor.
Am citit cu foarte mare atentie ce a scris dana_lavinia si @adriantot si nu am gasit un raspuns concret, la obiect si punctual ci unul general cu un text de lege ambiguu si o explicatie din partea (mi se pare mie cu scuzele de rigoare) unui teoritician decat al unui practician.
Cititi va rog ultima intrebare al lui aecobob.
Delimitare parte comuna
aoa
salutare,
am o problema a carei rezolvare nu am gasit-o reglementata nicaieri si de aceea apelez la cunostintele voastre (poate ati trecut prin asa ceva!): ... (vezi toată discuția)