avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inchiriere apartamente
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inchiriere apartamente

Buna ziua. Am mai postat aceasta intrebare ca raspuns la un subiect deschis de alta peroana, insa acel subiect banuiesc ca nu mai este urmarit. Vreau sa va prezint situatia mea si sa imi spuneti si mie daca eu sunt cea care gandeste aiurea. Urmeaza sa inchiriez un apartament , nu am incheiat contract cu nici o agentie, ci doar raspund sau ma interesez de anunturile deja postate de dansii pe net sau in ziare, la cererea proprietarilor. Majoritatea agentiilor practica acum un comision de 50% din chiria pe o luna la incheierea contractului. Este legal ca chiriasul sa plateasca acest comision din moment ce nu a facut altceva decat sa raspunda la un anunt deja publicat ?
Mie, una, mi se pare ca acel comision este treaba proprietarului care a facut contract sau a facut o simpla intelegere cu agentia pt ca agentia sa ii gaseasca clienti. roprietarul este cel care obtine un venit extra in urma serviciilor agentiei imobiliare, chiriasul fiind cel care se alege cu un apartament pt care plateste lunar chirie+facturi aferente.

Oare gandesc atat de abstract ? Este legal ca agentia imobiliara sa imi ceara mie, ca si chirias acest comision, in situatia prezentata?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: kindbutnottoomuch , utilizator 09:15, 11 Iulie 2011
Agentiile imobiliare nu doar ca pretind de la chirias niste sume, dar aceleasi sume le pretind si de la locator( proprietarul imobilului inchiriat).Dar puteti conveni cu proprietarul sa achite intreaga suma, expicandu-i ceea ce ne-ati explicat noua aici.
Problema mea era cu agentiile se referea la agentiile care pretind ca cer un comision de 50% la inchiriere, nu cu cele care cer 100% din chiria pe o luna. Acei 50% sunt ceruti doar chiriasului. Si agentii imobiliari conving proprietarii ca aceasta este datoria chiriasului. Stiu de chestia asta pt ca stau cu chirie de ani de zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este legala "garantia" la inchirierea unei locuinte? dar comisionul agentului imobiliar? irol irol Este legala \"garantia\" ceruta de proprietar (locator) la inchirierea unei locuinte? Dar comisionul agentului imobiliar? Nu inteleg de ce viitorul chirias ... (vezi toată discuția)
Proprietari treziti-va - vanzare imobile prin agentie dasca7777 dasca7777 Nu inteleg de ce proprietarii nu dau anunturi mai multe pe siteuri si prin ziar. Oriunde sun imi raspunde o agentie imobiliara , care imi ofera detalii si care ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere imobil incalcat crisro crisro Buna ziua Am dat un anunt de inchiriere pentru un apartament. O agentie imobiliara a venit cu un client, care s-a hotarat sa inchirieze. Am semnat un contract ... (vezi toată discuția)