Salut.Am si eu o intrebare-cine ma poate ajuta! Sint din Republica Moldova si sint casatorita cu cetatean roman,sau eram casatorita dupa spusele sotului. El imi spune cca a dat la divort fara mine si are deja hotarirea de divort. e posibil ca el fara aprobarea mea sa fi otinut divortul?Daca da,cum pot obtine hotarirea judecatii? El ma santajeaza cu hotarirea,zice ca o pot lua numai de la el si cere bani. MULTUMESC ANTICIPAT.
Mergeti la Judecatoria de circumscriptie a domiciliului comun si solicitati o copie dupa hotarare.
Puteti verifica pe portal.just.ro daca exista un dosar in care sunteti parte.
Divortul poate avea loc si in lipsa, pentru aceastra este nevoie ca partea sa fie declarata disparuta, sa fie plecata din tara sau sa nu i se cunoasca domiciliul. Daca se inscrie la unul din cazurile de mai sus, in procesul de divort ati fost citata la ultimul domiciliu comun sau prin afisare la avizierul instantei .
doar daca v-a citat cu rea credinta la o adresa la care nu locuiti.. altfel nu vad cum de nu ati stiut de proces.
cautati pe portalul judecatoriei( www.portaljust.ro) de pe raza ultimului domiciliu comun, la dosare tastati numele dvs sau al sotului sa aflati nr de dosar.
apoi mergeti la judecatorie si solicitati o copie dupa sentinta.
mai departe , daca doriti sa ramaneti divortata, legalizati hot sau daca vreti s-o luati de la capat, puteti depune o contestatie in anulare si faceti dovada ca nu v-a citat corect
mersi mult pentru ajutor am gasit este deja hotarirea de divort. o alta intrebare:eu ma aflu in republica moldova si nu am viza pentru intrarea in romania. cum pot obtine hotarirea judecatii daca eu nu pot merge la judecatorie in galati?si certificatul de divort tot la galati trebuie facut?cum pot face daca nu pot intra in romania?
Puteti angaja un avocat fara sa veniti in tara pentru obtinerea sentintei de divort si legalizarea acesteia.
Certificatul de divort se obtine doar in situatia divortului pe cale notariala sau administrativa, ori dvs. ati divortat la instanta.
Daca ati fost citata prin publicitate , intr-un ziar de larga circulatie, cu cel putin 15 zile inaintea termenul de judecata acordat, contestatia in anulare va fi respinsa ca neintemeiata.