avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie minima sociala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie minima sociala

Buna seara,sotul meu a decedat in anul 2008,avem un copil de 15 ani,Am depus actele pentru obtinerea pensiei de urmas,si am primit decizia cu respingerea cererii formulate pentru acordarea acesteia,deoarece sotul meu la data decesului nu a avut stagiul minim de cotizare de 17 ani.Se poate obtine pensie sociala ,pentru copil?
In speranta ca imi veti raspunde,va multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:47, 31 Iulie 2011
Nu, imi pare rau. De pensia sociala minima garantata beneficiaza numai pensionarii sistemului public de pensii, daca nivelul cuantumului pensiei, cuvenit sau aflat in plata, se situeaza sub nivelul pensiei sociale minime garantate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia de urmas Carmenstratone Carmenstratone Am 2 copii care primesc pensie de urmas de pe urma tatalui fost cadru M.A.I cu o vechime in politie de 16 ani.I urma calcularii au fiecare cate 450 de lei.De ... (vezi toată discuția)
Pensia minim garantata gibb gibb buna ziua , am si eu o intrebare : daca mama mea a lucrat 3 ani si acum are varsta pensionarii , poate beneficia de pensia minim garantata ? (vezi toată discuția)
Lamuriri pensie de urmas francesca.kudler francesca.kudler Buna ziua, Va rog sa imi explicati care sunt drepturile de urmas in urmatoarea situatie: Persoane implicate:- d-na Angela Deleanu, 57 de ani, 17 ani de ... (vezi toată discuția)