avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... reabilitare cazier
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

reabilitare cazier

As vrea sa stiu daca am ispasit o pedeapsa de 5 ani si 6 luni ,am fost eliberat din penitenciar conditionat dupa 3 ani si 8 luni pe data de 25 mai 2011 cand voi putea sa-mi fac reabilitarea, mentionez ca am fost condamnat pentru fals in instrumente de plata electronice
Cel mai recent răspuns: popescu clara , utilizator 13:49, 11 Iulie 2011
Codul penal:

ART. 135
Reabilitarea judecătorească
Condamnatul poate fi reabilitat, la cerere, de instanţa judecătorească:

b) în cazul condamnării la pedeapsa închisorii mai mare de 5 ani până la 10 ani, după trecerea unui termen de 5 ani, la care se adaugă jumătate din durata pedepsei pronunţate;

Procurorul general poate dispune, în cazuri excepţionale, reducerea termenelor prevăzute în acest articol.

ART. 136
Calculul termenului de reabilitare
Termenele prevăzute în art. 134 şi 135 se socotesc de la data când a luat sfârşit executarea pedepsei principale sau de la data când aceasta s-a prescris.

Termenul de reabilitare este de 7 ani si 9 luni, el incepe sa curga de la data la care se considera executata pedeapsa, respectiv de la 25 martie 2013, nu de la data liberarii conditionate. Puteti formula cerere de reabilitare la implinirea acestui termen, dupa data de 25 decembrie 2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cazier judiciar! anonim2008 anonim2008 Buna ziua as dori si eu sa intre in cat timp iti expira cazierul sunt eliberat din 2004 pt furt si as dori sa stiu cand imi expira cazierul si ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa de 3 ani si 9 luni cu executare- cand ma pot reabilita ? tina_gemeni tina_gemeni cineva a executat 2 ani si 6 luni dintr-o pedeapsa de 3 ani si 9 luni. Cind se reabiliteaza si cum, ca sa se angajeze? (vezi toată discuția)
Cand pot sa-mi fac reabilitarea ? hunt hunt In anul 2003 am fost condamnat la 5 ani detentie pentru savarsirea infractiunii de talharie, in anul 2005, dupa 3 ani si 4 luni m-am liberat conditionat, am ... (vezi toată discuția)