avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Restanta plata taxa radio
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Restanta plata taxa radio

Soc. cu 4 salariati, peste 100.000 euro cifra de afaceri incepand cu anul 2008. In anul 2008 firma a incheiat contract nou cu EON Energie pentru furnizarea de curent electric. La momentul incheierii contractului, EON ne-a solicitat un document notarial pe baza caruia sa faca incadrarea firmei in vederea achitarii taxei radio-tv. Din document reiese clar ca firma este IMM. EON face incadrarea, in asa fel incat din 2008 pana acum am platit 10 lei lunar pentru taxa radio.
In 2011 BPO Solutions ne contacteaza (telefonic) si ne spune ca nu am platit taxa radio. Trimit la ei actele din care reiese ca am achitat prin facturile EON. Ne raspund pe mail, ca avem de platit o restanta la taxa radio incepand din 2008, pentru ca nu suntem corect incadrati dpdv al HG 977 / 2003 si ca nu mai suntem microintreprindere si trebuia sa platim 30 lei lunar, nu 10 lei. Precizez ca nu am primit nicio notificare scrisa de la nimeni. Doar telefonic s-a discutat cu cineva de la BPO Solutions si s-au trimis 2 mailuri de la dansii cu cadrul legal ce trebuia respectat. Stiu ca intre SRR si EON exista un contract de mandat.
In aceasta situatie ce as avea de facut? Le-am spus celor de la BPO ca nu este vina mea ca cei de la EON au facut gresit incadrearea firmei si ca nu firma mea este raspunzatoare de acest lucru. Si inca ceva, nu exista lege care sa precizeze ca trebuie platita suma retroactiv... Este corect? In caz de litigiu cu SRR pe aceasta speta, am sanse de castig?
Inca ceva: BPO Sol imi cere acum sa depun cerere la SRR pentru reincadrarea firmei. Nu inteleg de ce nu fac ei automat reincadrarea... nu scrie nicaieri ca sunt obligata sa fac eu hartiile pentru reincadrare. Ce trebuie sa fac pentru a nu avea probleme?
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Taxa radio - felicitari! traiasca avocata de la cluj! Dana Marin Dana Marin [b]Felicitari doamnei avocate de la Cluj ca ne-a salvat de cosmarul taxei radio![/b] De-abia azi am aflat, cautind subiectul pe Google. Eu am platit in ... (vezi toată discuția)
Taxa radiodifuziune pers. juridica lordu lordu Buna ziua Am o societate infiintata in anul 2008 ca microintreprindere. In ianuarie 2010 am primit o instiintare de la BPO Solutions prin care eram anuntata ... (vezi toată discuția)
Taxa radio tv???!!! este anulata sau nu??? felteiu felteiu [b]VA ROG DACA CINEVA POATE SA RASPUNDA!!![/b] Informatiile privind "taxa RADIO TV" emisa catre persoanele juridice (SRL) sunt contradictorii, confuze si ... (vezi toată discuția)