avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... ASOCIATIA si apometrele
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

ASOCIATIA si apometrele

MI SA PUS UN ANUNT la scara blocului ca cei care are peste 5 ani apometre sa fie schimbate in caz ca le schimba sint trecuti la pausal ca sunt pierderii cel de la scara blocului da un consum cel din casa da alt consum.SINT obligat sa schimb apometrul sau sa il duc sa ii verifice la metrologie.CUM procedez
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 12:44, 8 Iunie 2013
teoretic trebuie sa se reetaloneze apometrele conform certificatului pe care l-ati primit
Decat sa platiti atatia bani degeaba toti proprietarii mai bine sa faceti o verificare cu o galeata de apa la semn. Se merge in fiecare apartament , se umple galeata la semn si se verifica inregistrarea pe cadranul apometrului.:D
Testul cu galeata e o prosteala....

@lazar27
Apometrele trebuie verificate, nu montate altele noi. Se solicita o firma de specialitate care le demonteaza, verifica si monteaza la loc. Toata operatiunea dureaza o zi si costa cu mult mai putin decat montare de apometre noi.

Numai in cazul in care se constata ca unele apometre sunt defecte, atunci proprietarul trebuie obligat sa si-l schimbe si numai pe cel defect.
Da . Teoria cu firma verificatoare nu se poate nega ca nu este cea mai buna, insa ustura rau la buzunar pe toti, caci este exclus ca in interval de 5 ani sa se strice toate ceasurile odata, iar o verificare facuta de 2 membri ai proprietarilor si gasirea hibei nu costa nimic.Daca se constata ca unele apometre sunt defecte in timpul unei asemenea verificari se pot obliga acei proprietari sa le repare sau sa le inlocuiasca.
Ultima modificare: Luni, 11 Iulie 2011
johnpescar, utilizator
@johnpescuitor
in momentul achizitionarii apometrelor, acestea vin insotite de un buletin de verificare metrologica pe o perioada determinata ... 3 sau 5 ani, in functie de firma producatoare. acest termen este ca un termen de garantie la produsele alimentare, este precum verificarea ISCIR a centralelor termice (care se face o data la 2 ani), este precum verificarea instalatiei de utilizare a gazelor naturale (la 2 ani) sau revizia aceleiasi instalatii (la 10 ani de la punerea in functiune sau de la precedenta revizie ANRE)
dupa expirarea acetei perioade de la ultima verificare metrologica, nimeni nu-si mai asuma raspunderea ca aceste contoare functioneaza corect ... din aceasta cauza si apar acele diferente mari intre indexul contorului general si suma tuturor indecsilor contoarelor individuale ... iar o verificare metrologica poate elimina suspiciunea nefunctionarii corecte a acestor aparate de masura si discutiile intre vecini, mai ales ca multe dintre contoare nu mai au sigiliul de montaj sau, si mai grav, sigiliul metrologic.

Alte discuții în legătură

Termen schimbare contoare apa Elidor Elidor Buna ziua/seara, Am rugamintea sa-mi oferiti informatii referitoare la schimbarea contoarelor de apa-calda si rece- daca este obligatoriu, dupa cat timp de ... (vezi toată discuția)
Contoare de apa rece cu aceeasi firma ca la apa calda? Frizeru Frizeru Exista vreo reglementare sau recomandare care sa ne oblige sa montam contoarele cu apa rece cu acceasi firma cu care am montat si pe cele de apa calda? Suntem ... (vezi toată discuția)
Verificare metrologica apometre ContSters66930 ContSters66930 As dori sa stiu daca verificarea metrologica a apometrelor de apartament se face doar la cererea asociatiilor de locatari. Va multumesc. (vezi toată discuția)