pe 20 aprilie am dat concurs pentru postul de inspector de specialitate cu studii juridice gradul III (personal contractual) la o primarie in cadrul compartimentului de achizitii publice. am luat concursul cu 8,90 si am avut surpriza sa fiu angajata ca si inspector debutant intrucat nu am vechimea de 6 luni (mentionez ca aveam deja vechime 3 luni ca si consilier juridic). dar Codul muncii prevede ca absolventii de invatamant pot fi angajati pe o perioada de proba de cel mult 6 luni, iar eu veneam din campul muncii cu o vechime deja de 3 luni. s a facut corect incadrarea? ce alte drepturi mai are personalul contractual?incadrarea s-a facut potrivit OUG 10/2008 cu un salar de 547 si un spor de 10% de calculator, ajungand la un salar net de 470 lei/luna. este un salar normal pentru cineva cu studii superioare?problema este ca acest post era tinut pentru cineva si nu se astepta ca sa vina si alti concurenti, iar ceea ce m a diferentiat intre mine si cealalta persoana a fost proba practica la calculator pe care am cerut-o ca celalalt candidat sa o dea de fata cu mine pentru ca aveam certitudinea ca subiectele le ar fi putut cunoaste....
Art. 8. din OUG 10/2008 - Absolventii invatamantului superior de lunga sau de scurta durata care la data trecerii pe functia corespunzatoare studiilor absolvite erau incadrati pe functii cu nivel de studii inferior, specifice domeniului in care au absolvit studiile universitare, se incadreaza la gradul profesional corespunzator studiilor absolvite, la care se asigura o crestere cu pana la 20% a salariului de baza avut.
Conform primei anexe din OUG 24/2000 Referent de specialitate, inspector de specialitate, revizor contabil; gradul III S minim 4.212.000 - maxim 8.447.000 si se majoreaza incepand cu data de 1 aprilie 2008 cu 4,5% fata de nivelul avut la 31 martie 2008 si incepand cu data de 1 octombrie 2008 cu 5,5% fata de nivelul din luna septembrie 2008.
Legat de perioada de proba Codul Muncii intr-adevar prevede laart 31 (4) :absolvenţii instituţiilor de învăţământ se încadrează, la debutul lor în profesie, pe baza unei perioade de probă de cel mult 6 luni.
Consilier juridic este una, inspector de specialitate cu studii juridice gradul III este altceva
multumesc pt raspuns..stiu art. 8 din OUG 10/2008, dar mie nu mi se aplica pentru ca nu eram pe postul respectiv..am terminat facultatea, am lucrat la o societate profesionala ca si consilier 3 luni si apoi am dat examen pentru postul pe care il ocup acuma...gradul III S minim 4.212.000 - maxim 8.447.000 -aceasta grila e pt cei cu gradul III , iar eu sunt debutant si salarul este de 547 brut...
Este cel putin ciudat, adica esti calificata pentru un post superior si ai si examenul promovat, dar esti incadrata pe un post inferior.
Consider ca ar fi trebuit de la bun inceput sa fie anuntat faptul ca cel/cea care va promova examenul dar nu are 6 luni vechime va fi incadrat / a pe postul de debutant sau cand s-a facut selectia de dosare sa va fi refuzat dosarul din acest motiv.
Probabil ca ceea ce este de facut acum este sa asteptati 6 luni si sa vi se schimbe incadrarea si implicit salariul.
Mult noroc
Pentru incadrarea pe functia de inspector de specialitate cu studii juridice vi s-a cerut o vechime minima de 6 luni?
Nu are nimic de-a face vechimea in munca cu perioada de proba.
Dvs ati avut o vechime de 3 luni, de aceea ati fost incadrata ca debutant - nu ati avut o vechime de minim 6 luni pentru aceasta functie.
:hm: cred ca este OG nr.10/2008 si nu OUG nr.10/2008 , actul normativ care reglementeaza nivelul salariilor de baza si al altor drepturi ale personalului bugetar ;)