avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Contabilitate Baza de date electronica
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Contabilitate Baza de date electronica

As avea si eu o problema.
Am preluat contabilitatea unei societatii, iar fosta contabila nu mi-a dat foarte multe situatii (ca de exemplu imobilizari, clienti, furnizori, etc).

As vrea sa o oblig cumva sa imi dea macar baza de date electronica, m-ar ajut foarte mult tinand cont ca lucram cu acelasi program de contabilitate. Stiu ca era o lege, ordonanta care te obliga sa ti baza de date electronica pe perioada de arhivare a documentelor. Ma poate ajuta cineva cu aceasta lege?

ms.
Cel mai recent răspuns: sabin130ro , utilizator 15:34, 12 Iulie 2011
Nu am momentat la indemana dar cautati in codul de procedura fiscala art.80 alin.4.
Intr-adevar asa este,

Art. 80
Reguli pentru conducerea evidenţei contabile şi fiscale
(1) Evidenţele contabile şi fiscale vor fi păstrate, după caz, la domiciliul fiscal al contribuabilului, la sediile secundare ale acestuia, inclusiv pe suport electronic, sau pot fi încredinţate spre păstrare unei societăţi autorizate, potrivit legii, să presteze servicii de arhivare.
(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), evidenţele contabile şi fiscale ale exerciţiului financiar în curs se păstrează, după caz, la domiciliul fiscal al contribuabililor, la sediile secundare ale acestora sau, în perioada 1 - 25 a lunii următoare, la sediul persoanei fizice ori juridice autorizate pentru prelucrarea lor în vederea întocmirii declaraţiilor fiscale.
(3) Dispoziţiile legale privind păstrarea, arhivarea şi limba folosită pentru evidenţele contabile sunt aplicabile şi pentru evidenţele fiscale.
(4) În cazul în care evidenţele contabile şi fiscale sunt ţinute cu ajutorul sistemelor electronice de gestiune, pe lângă datele arhivate în format electronic contribuabilul este obligat să păstreze şi să prezinte aplicaţiile informatice cu ajutorul cărora le-a generat.

Va multumesc!.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Baza de date contabilitate alexis_bra alexis_bra Contabila societatii a decedat si nora dansei nu vrea sa ne dea baza de date pentru a o preda noului contabil. Exista vreo baza legala prin care am putea ... (vezi toată discuția)
Se poate intocmi registrul de casa doar de catre contabil? carmenbn carmenbn O firma mica are angajat doar un contabil,administratorul fiind cel care se ocupa de afacere(cumpara si vinde engros).Toate documentele(facturi de intrare,de ... (vezi toată discuția)
Sediu social adytz_1979 adytz_1979 Buna ziua, In momentul in care am infiintat SRL-ul pentru sediul social am ales sa inchei un contract de asistenta juridica pe o perioada de un an cu un ... (vezi toată discuția)