avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Promovare in grad principal
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Promovare in grad principal

am vechime de 5 ani si 7 luni pe functia de cons. juridic .Un an am fost pe functie publica ,grad asistent, doi ani pe functie contractuala,din 2010 din nou pe functie publica ,prin transformare in august 2010 ,cf. art. 111 Lg. 188. Neavand 5 ani la acel moment ,gradul pe care am fost trecuta a fost tot de asistent. Acum ,in 2011 ,desi am vechime de grad princip. nu poate sa imi organizeze examen de trecere pe grad princip. ,pentru ca trebuie sa stau pe gradul asist.trei ani de zile .Peste 2 ani ,eu voi avea aprox. 8 ani vechime (de grad superior) si eu atunci voi trece doar pe principal. Mi se pare nedrept ,sa pierd niste ani vechime stand practic pe loc ,din vina comp. resurse umane . Ce sfat puteti sa-mi dati .pot chema in judecata institutia solicitand trecerea mea pe gradul principal conform vechimii mele in functie,invocan vina institutiei Institutia era obligata inca din 2008 sa-mi transforme postul in fuctie publica ,dar in 2009,mi s-a facut promovare din gradul IV in gradul III .contractual .Ce ma sfatuiti?
Consilier juridic?...

Un an am fost pe functie publica ,grad asistent,
Din cate stiu inainte de a putea fi asistent, era necesar un an ca debutant - functie publica sau un an - consilier juridic personal contractual, l-ati pierdut pe undeva?:)

Peste 2 ani ,eu voi avea aprox. 8 ani vechime (de grad superior) si eu atunci voi trece doar pe principal.
Vechimea pt superior la recrutare este de 9 ani.

invocan vina institutiei Institutia era obligata inca din 2008 sa-mi transforme postul in fuctie publica
Daca exista un articol dintr-un act normativ care prevedea expres obligatia ca institutia sa va transforme postul din 2008, dvs. ca si consilier juridic, care se presupune ca stiti legislatia, ce ati pazit de nu v-ati cerut "dreptul" in instanta?

Cei de la resurse umane au avut dreptate cu privire la faptul ca nu puteau sa va transforme postul direct in principal pentru ca nu aveati 5 ani vechime in specialitatea studiilor si ca nu aveati 3 ani in gradul asistent pt. a putea participa la examenul de promovare in grad profesional superior.

Chestia de care m-as lega si care mi se pare superimbecila este faptul ca ati fost functionar public apoi transformat in personal contractual si acum iar in functie publica.

Cei au facut organigrama institutiei dvs. nu au stiut ca "punerea în executare a legilor şi a celorlalte acte normative" se incadreaza la "activităţi desfăşurate de funcţionarii publici, care implică exercitarea prerogativelor de putere publică" conform Legii nr. 188/1999?...
Sa fi existat poate in 2005 alte prevederi legale contrare?:">
Ultima modificare: Marți, 12 Iulie 2011
Tanjiani, utilizator
la angajarea in primarie in 2007 aveam deja vechime de 1 an si jumatate la alta societate si am dat concurs direct pe gradul asist. 3.La 1 an, in 2008 ANFP-ul mi-a anulat concursul ,pe motiv ca angajatorul nu a dat anuntul concursului intr-un ziar local ,cf. H.1209.Ca o recunoastere a greselii facute ,mi s-a creat un post de cons. jur. gradul IV CONTRACTUAL ,pentru ca era mai simpla procedura si pana s-a terminat procesul cu ANFP -ul eu eram deja angajata pe cons j.gradul IV.Ca sa fiu " recunoscatoare " desi era vina primariei , a trebuit sa fiu " cuminte",deci nici nu se punea problema de instanta ,nu aveam vechime ,locuri de munca in orasul nostru nu erau...de-abia am obtinut o promovare in 2009 din gr. 4 in gr. 3,Fiind la inceput in acea institutie ,nu am avut curaj sa -l infrunt pe primar,tocmai ce daduse afara secretarul orasului cu ajutorul comisiei de disciplina si al instantei.Ce ma doare cel mai mult este faptul ca fata de la resurse ,mi-a solicitat transformarea fara sa-mi spuna ,si cei de la anfp au avizat pentru gr. asist.1.Daca mi se spunea ,o rugam sa mai astepte 3 luni ,pana cand faceam 5 ani vechime si mi se transforma in princip.si nu mai aveam acum probleme.Acum trebuie sa mai stau inca 2 ani pe asistent ,pe un salariu de mizerie de 7 mil.Eu ma gandeam daca pot acum da institutia in judecata ,invocand tot ce v-am scris mai sus si faptul ca ea era obligata ,cf. Lg. 188 sa faca transformarea ,si sa solicit obligarea institutiei sa -mi organizeze examen de grad conform vechimii pe care o am in prezent.Ce ziceti ?
Ce ma doare cel mai mult este faptul ca fata de la resurse ,mi-a solicitat transformarea fara sa-mi spuna ,si cei de la anfp au avizat pentru gr. asist.1.Daca mi se spunea ,o rugam sa mai astepte 3 luni ,pana cand faceam 5 ani vechime si mi se transforma in princip.si nu mai aveam acum probleme

De cand se face transformarea functiilor la rugamintea/dorinta salariatului, sau cand acesta indeplineste o anumita vechime?..:(#-o

Asta e rezultatul compromisului..., asa cum nu ati dat in judecata institutia cand nu a respectat procedura de concurs si ati acceptat postul de contractual, ma indoiesc ca ii veti da in judecata acum, daca sunteti constienta de posibilele consecinte, deoarece angajatorul are acum pretextul ideal cu aceasta criza ca sa va desfiinteze postul si chiar sa refuze sa va promoveze, folosindu-se de legea responsabilitatii fiscale...

Luati in calcul si faptul ca daca castigati o eventuala reincadrare, drepturile salariale le veti primi la anul si la multi ani, pt. ca se tot reesaloneaza pe urmatorii 3 ani...

Pragmatic judecand: ori mai rabdati pana aveti cei 3 ani ca sa puteti promova (desi diferenta de la asistent la principal 3 este mizerabila, nu cred ca trece de 30-50 de lei in mana...) ori va cautati un loc de munca la privat.
Ultima modificare: Marți, 12 Iulie 2011
Tanjiani, utilizator
cum se procedeaza la promovarea in clasa a unui functionar public? In ce functie trece, plecand de la referent superior? Pe noua fisa a postului se trece si ocupatia, conform COR. Ce e de facut daca se trece o ocupatie cu 34.... sa zicem, desi are studii superioare de lunga durata, si ca functie publica este consilier?
Poate promova in inspector, consilier, depinde ce functii publice exista in statul de functii al respectivei institutii.

Pe noua fisa a postului se trece si ocupatia, conform COR. Ce e de facut daca se trece o ocupatie cu 34.... sa zicem, desi are studii superioare de lunga durata, si ca functie publica este consilier?

Nu se trece nicio ocupatie si nici un COR :(:hammer:
Consultati modelul de fisa de post pentru functionarii publici din anexa nr. 1 din HG nr. 611/2008 pentru aprobarea normelor privind organizarea şi dezvoltarea carierei funcţionarilor publici.

Alte discuții în legătură

Promovare in functie publica denisapetruta denisapetruta lucrez intr-o institutie publica de 5 ani de zile ca personal contractual pe perioada determinata. de la 1 septembrie 2010 sunt numita functionar public. care ... (vezi toată discuția)
Cum se transforma un post din contractual in functie publica? care sunt pasii? opopa62 opopa62 Ma numesc Oana Popa lucrez la o institutie bugetara serviciu deconcentrat.Mentionez ca institutia unde lucrez este ordonator tertiar iar ordonator principal ... (vezi toată discuția)
Transformare post flory1970 flory1970 Buna ziua.(nu stiu daca imi va raspunde cineva dar eu incerc) Din 1987 am lucrat cu carte de munca ca muncitor brutar ,(liceul l-am terminat in anul 1989) ... (vezi toată discuția)