avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Executant sanctionat pentru lipsa autorizatiei de ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Executant sanctionat pentru lipsa autorizatiei de construire

Cine este sanctionat in cazul lipsei autorizatiei de construire? Executantul sau beneficiarul? pentru ca una din obligatiile esentiale ale executantului este de a nu incepe lucrarile daca nu exista AC.
Cel mai recent răspuns: Avocat FLORENTINA ALBU , Avocat 22:53, 5 August 2008
Legea nr.50/1991privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii,republicata, modificata:
Art. 26. - (1) Constituie contraventii urmatoarele fapte, daca nu au fost savarsite in astfel de conditii incat, potrivit legii, sa fie considerate infractiuni:
a) executarea sau desfiintarea, totala ori partiala, fara autorizatie a lucrarilor prevazute la art. 3, cu exceptia celor mentionate la lit. b), de catre investitor si executant;
Asdar, sanctiunea - amenda in acest caz -se aplica atat beneficiarului investitor cat si executantului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie fara autorizatie lspc lspc Buna ziua!Am construit o casa p+1 pe terenul meu(proprietate),dar nu am finalizat actele pt autorizatie!Mai exact,am scos absolut toate actele necesare ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de construire nicu.b nicu.b buna ziua.tatal meu a cumparat o casa la tara in 1972 casa in care a locuit pana in 2007 cand a demolato pentru a construi o casa noua.in 2007 a mers la ... (vezi toată discuția)
Prescriere contraventii in constructii si taxe datorate capella capella Buna, Ma confrunt cu urmatoarea situatie.Pe 22 noiembrie 2002 mi s-a eliberat autorizatie de contructie pentru executarea unui imobil P+1E.Pe parcursul ... (vezi toată discuția)