avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Un functionar public poate avea doua locuri de munca?
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Un functionar public poate avea doua locuri de munca?

Buna ziua!
Sunt functionar public - referent (studii medii). Am posibilitatea de a obtine un al doilea job - agent de asigurari. Intrebarea mea este daca imi permite legislatia in vigoare sa inchei un al doilea contract de munca sau de colaborare?
Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Tanjiani , utilizator 10:27, 13 Iulie 2011
Da, potrivit LEGII-CADRU nr. 284 din 28 decembrie 2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice:
ART. 40
La data intrării în vigoare a prezentei legi, Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 279 din 21 aprilie 2003, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:
3. La articolul 96, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:
"Art. 96. - (1) Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice, al creaţiei literar-artistice. Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public, funcţionar public parlamentar sau funcţionar public cu statut special, potrivit fişei postului."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract munca functionar public silviaiordache silviaiordache Buna ziua, am urmatoarea problema: sunt functionar public, angajat in cadrul compartimentului contabilitate al unei institutii publice(o primarie locala). As ... (vezi toată discuția)
Un functionar public poate fi agent de asigurare??? lowa-lowa lowa-lowa Daca lucrez ca functionar public la Primarie sau Consiliul Judetean pot avea in acelasi timp si calitatea de agent de asigurare??? Multumesc. (vezi toată discuția)
Incompatibilitati functionari publici daliela  litu daliela litu Ca functionar public pot lucra in cadrul unei scoli , cu fractiune de norma ( altceva decat activitati didactice) ? (vezi toată discuția)