Buna ziua! Sotia a nascut la inceputul lunii si as dori sa stiu cand trebuie sa depun actele pt indemnizatie. Mentionez ca doresc sa intru eu (tatal) in concediu pe motiv ca sotia a lucrat la o firma al carei patron a disparut prin octombrie 2010. De atunci nu s-au mai depus state de plata la itm si punctul de lucru a fost inchis dar cartea de muca este tot la itm. Eu am fost la biroul de asistenta sociala si mi-au comunicat ca trebuie sa intre sotia in concediu de maternitate 42 de zile si dupa aceea sa merg sa imi depun actele. Este adevarat?
Concediul de maternitate nu are cine sa il mai plateasca din moment ce ea nu mai lucreza.
Va rog sa ma lamuriti cand trebuie sa depun actele? Va multumesc!
In art. 15 din OUG 111/2010 se mentioneaza ca indemnizatia se acorda in felul urmator:
- incepand cu ziua urmatoare celei in care inceteaza concediul de maternitate, daca cererea este depusa in termen de 60 de zile lucratoare de la acea data
- incepand cu data nasterii copilului,daca cererea este depusa in termen de 60 de zile lucratoare de la acea dat, in cazul persoanelor care nu indeplinesc conditiile pentu acordarea concediului de maternitate.
Daca ei considera ca sotia nu se incadreaza in cea de-a doua categorie, pentru ca, fiind salariata indeplinea conditiile pentru acordarea concediului de maternitate (chiar daca nu a primit indemnizatie), va vor acorda indemnizatia dupa cele 42 de zile de concediu de lauzie.
Indemnizatie
ionny-ionela
daca nu am luat concediul de sarcina si lauzie de cat 94 de zile le pot lua in continuare pe toate? daca da atunci cand depun actele de alocatie si ... (vezi toată discuția)