avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu medical suportat de catre angajator...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu medical suportat de catre angajator...

buna ziua!

imi poate spune cineva pana la cate zile de concediu medical sunt suportate de catre angajator? parerile sunt impartite. unii spun ca angajatorul suporta 5 zile, altii 7 zile, altii spun ca se calculeaza in functie de numarul de angajati...

multumesc!
Cel mai recent răspuns: VIOLETA IANCU , Consultant resurse umane 14:27, 13 Iulie 2011
Potrivit OUG158/2005 actualizata si Normelor de aplicare
"!(5) Din duratele de acordare a concediilor medicale, exprimate în zile calendaristice, se plătesc zilele lucrătoare
Art. 12. - Indemnizaţia pentru incapacitate temporară de muncă se suportă după cum urmează:
A. de către angajator, din prima zi până în a 5-a zi de incapacitate temporară de muncă;

B. din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate, începând cu:
a) ziua următoare celor suportate de angajator, conform lit. A, şi până la data încetării incapacităţii temporare de muncă a asiguratului sau a pensionării acestuia;
b) prima zi de incapacitate temporară de muncă, în cazul persoanelor asigurate prevăzute la art. 1 alin. (1) lit. C şi alin. (2).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

3 zile de concediu medical nu se platesc??? AntiKap AntiKap Astazi am primit salariul si patronul nu mi-a platit 3 zile de concediu medical X-( pentru ca, spunea el, CAS nu remunereaza concediul medical sub 4 zile?! Mi ... (vezi toată discuția)
Concediu medical mihail ch. mihail ch. Va rog sa-mi spuneti daca s-a modificat metodologia de calcul a concediilor medicale? Cate zile plateste angajatorul si cate de vor plati din fond? Daca au ... (vezi toată discuția)
Concediu medical Niculae Ileana Niculae Ileana Buna ziua, La concediu medical, cate zile se suporta din FS, si cate din CCI ? MULTUMESC, (vezi toată discuția)