avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... pierdut buletin in Italia
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

pierdut buletin in Italia

Cumnatul meu si-a pierdut buletinul in Italia. Nu poate veni in tara. Se poate printr-o procura de la consultul din Italia sa i se faca alt buletin in tara, fara ca el sa vina in tara? Unul dintre parintii lui sa obtina procura?
astept raspuns!
va rog!:(
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:23, 13 Iulie 2011
"Cetatenii romani aflati temporar in strainatate ale caror pasapoarte au termenul de valabilitate expirat sau care, din diferite motive, nu mai poseda pasaport ori alt document de calatorie asupra lor, pot solicita misiunilor diplomatice sau oficiilor consulare eliberarea unui titlu de calatorie.
Titlul de calatorie se elibereaza pentru ca titularul sa se inapoieze in tara. O data cu intrarea in tara, titlul de calatorie isi pierde valabilitatea.

Titularii au obligatia de a declara pierderea sau furtul pasapoartelor la organele locale de politie, anterior formularii cererii de titlu de calatorie.

Persoana care solicita eliberarea unui titlu de calatorie in locul pasaportului furat, pierdut, deteriorat, distrus etc. va trebui sa prezinte la misiunea diplomatica sau oficiul consular urmatoarele:
cerere tip, pusa la dispozitie de misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale Romaniei in strainatate;
doua fotografii color 3,5 x 4,5 cm, identice si de data recenta;

Pentru situatiile de pierdere, furt sau distrugere a pasaportului:
declaratie proprie privind imprejurarile disparitiei sau distrugerii pasaportului;
raportul politiei eliberat in urma declaratiei de pierdere sau furt, fara acest document cererea nu va fi inregistrata:
un document cu fotografie, cu care sa-si dovedeasca identitatea (buletin/carte de identitate, permis de conducere auto, livret militar, diplome de studii cu fotografii etc).

In cazul in care cetateanul roman nu detine documente prin care sa poata face dovada identitatii sale, titlul de calatorie va fi eliberat numai dupa ce misiunea diplomatica sau oficiul consular obtin aprobarea autoritatilor competente din Romania, procedura care poate dura cca 10 zile. "


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierdut pasaport in strainatate adrian.ivanciu adrian.ivanciu Buna ziua, Fratele meu care este marinar, si la momentul actual se afla in voiaj, si-a pierdut de curand pasaportul. Va rog sa-mi spuneti ce poate sa faca ... (vezi toată discuția)
Pasaport gigelas gigelas Buna ziua, Imi poate spune si mie cineva,ce acte se mai cer la eliberarea unui pasaport simplu (turistic) ? Care sunt taxele ce trebuiesc achitate si cam cat ... (vezi toată discuția)
Pot obține buletin prin consulat dacă nu am niciun act de identitate valabil? GabLuta GabLuta Locuiesc in Irlanda si mi-am pierdut certificatul de naștere. De curând am aplicat pentru un certificat duplicat prin consulatul din Dublin, si-l voi avea la ... (vezi toată discuția)