avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie pentru cresterea celui de-al doilea copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie pentru cresterea celui de-al doilea copil

Ma numesc Cristina, am un copil in varsta de 1 an si 9 luni si sunt momentan in concediu pentru cresterea copilului, avand o indemnizatie de 3400 lei.
In acelasi timp, sunt insarcinata in 4 luni, urmand sa nasc in luna decembrie 2011. Primul copil implineste 2 ani in luna octombrie. Incepand cu luna octombrie, pana cand voi naste, ma voi intoarce la locul de munca, urmand apoi a opta pentru concediu de crestere a copilului pana la 1an. Intrebarea mea este: Pentru cele 12 luni care se iau in calcul la stabilirea indemnizatiei pentru cresterea copilului in varsta de pana la 1 an, ce venituri mi se iau in calcul? Ce sume, mai concret? pentru ultimele 2 din cele 12, imi este clar: este venitul de la locul de munca. Dar pentru cele 10 luni in care am fost in concediu? Se calculeaza 75% din 3400 sau se considera 3400 suma finala, ca si cand as fi nascut inainte ca primul copil sa faca 2 ani? Sau alta varianta?
Cel mai recent răspuns: cri_mes , utilizator 14:30, 14 Iulie 2011
75% din media veniturilor ultimelor 12 luni, indiferent daca perioada de 12 luni a fost ca salariat sau indemnizat. Se face media ultimelor 12 luni.

Daca nasterea celui de-al doilea copil ar fi avut loc în timpul CCC1 ati fi primit aceasi indemnizatie.
nu-mi prea place raspunsul, dar asta e! :) (de fapt nu ma avantajeaza legea...)

Si mi-am dat seama ca mai am o intrebare: se iau in considerare contractele de prestari servicii incheiate in baza Codului Civil ? (asa zisele contracte civile). Cand am intrat eu in primul concediu, in 2009, s-a tinut cont de veniturile obtinute in baza contractelor civile. Din noua ordonanta, in vigoare de la 01 ianuarie 2011, eu nu am reusit sa-mi dau seama clar daca se tine cont de ele in continuare s-au nu.
multumesc frumos!
Ultima modificare: Joi, 14 Iulie 2011
cri_mes, utilizator
Da, se iau in consideratie toate veniturile profesionale impozabile. Intre acestea sunt si veniturile din conventii si contracte civile.
spre deosebire de primul raspuns, acesta imi place :). Va multumesc mult!
"Succesuri"!
Ar fi bine daca toate raspunsurile ar fi pe placul celor care intreaba.
Din pacate, de multe ori, prevederile legal nu sunt pe placul lor. Si asta nu e vina celor care raspund la intrebari.

Alte discuții în legătură

A fost modificat procentul de la 75% la 85% pentru concediu de crestere copil? GRV GRV Am tot auzit zvonuri ca ar fi fost modificat procentul pentru indemnizatia de crestere copil (1 an) de la 75 la 85%, este adevarat? Care este calculul care ... (vezi toată discuția)
Se revine la procentul de 85% in cazul indemnizatiei pentru ccc? adela05 adela05 Am inteles ca se discuta sa se revina la procentul de 85% pt indemnizatie crestere copil. Am doua nelamuriri: 1. Daca se revine la procentul de 85%, ramane ... (vezi toată discuția)
Concediu post natal Victor-Dan Victor-Dan Sotia mea a nascut si a ales sa stea in post natal 1 an,pana pe data de 9 mai 2012. Intre timp a ramas insarcinata ,urmand sa nasca din nou in Iunie ... (vezi toată discuția)