Ma numesc Cristina, am un copil in varsta de 1 an si 9 luni si sunt momentan in concediu pentru cresterea copilului, avand o indemnizatie de 3400 lei.
In acelasi timp, sunt insarcinata in 4 luni, urmand sa nasc in luna decembrie 2011. Primul copil implineste 2 ani in luna octombrie. Incepand cu luna octombrie, pana cand voi naste, ma voi intoarce la locul de munca, urmand apoi a opta pentru concediu de crestere a copilului pana la 1an. Intrebarea mea este: Pentru cele 12 luni care se iau in calcul la stabilirea indemnizatiei pentru cresterea copilului in varsta de pana la 1 an, ce venituri mi se iau in calcul? Ce sume, mai concret? pentru ultimele 2 din cele 12, imi este clar: este venitul de la locul de munca. Dar pentru cele 10 luni in care am fost in concediu? Se calculeaza 75% din 3400 sau se considera 3400 suma finala, ca si cand as fi nascut inainte ca primul copil sa faca 2 ani? Sau alta varianta?
nu-mi prea place raspunsul, dar asta e! :) (de fapt nu ma avantajeaza legea...)
Si mi-am dat seama ca mai am o intrebare: se iau in considerare contractele de prestari servicii incheiate in baza Codului Civil ? (asa zisele contracte civile). Cand am intrat eu in primul concediu, in 2009, s-a tinut cont de veniturile obtinute in baza contractelor civile. Din noua ordonanta, in vigoare de la 01 ianuarie 2011, eu nu am reusit sa-mi dau seama clar daca se tine cont de ele in continuare s-au nu.
multumesc frumos!
Ar fi bine daca toate raspunsurile ar fi pe placul celor care intreaba.
Din pacate, de multe ori, prevederile legal nu sunt pe placul lor. Si asta nu e vina celor care raspund la intrebari.