avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil pentru al doilea copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil pentru al doilea copil

ma aflu in concediu de maternitate ,fetita mea avand 11 luni. am ramas insarcinata urmand sa nasc in decembrie. va rog sa imi spuneti daca trec dintr-un cm in altul si daca mai beneficiez si de indemnizatia pentru fetita sau numai pentru copilul pe care il voi naste in decembrie. va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:50, 18 Iulie 2011
1. Deoarece veti naste inainte de a se termina CCC1 veti trece din CCC1 in CCC2, la data terminarii CCC1.
2. - Inainte de a se termina CCC1 faceti o cerere catre angajator de prelungire a suspendarii CIM pana la implinirea varstei de 1 an sau 2 ani a celui de la doilea copil (depinde ce varianta alegeti).
- Anexati la cerere si o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil.
- La fel procedati si la Primarie, unde ati depus dosarul pentru CCC1.
3.- Indemnizatia pentru CCC1 este in functie de varianta de CCC aleasa.
- In cazul variantei cu pana la 1 an indemnizatia va fi egala cu cea de la CCC1 dar nu mai mare de 3400 lei si nici mai mica de 600 lei.
- In cazul variantei cu pana la 2 ani indemnizatia va fi egala cu cea de la CCC1 dar nu mai mare de 1200 lei si nici mai mica de 600 lei.

Buna ziua! Am si eu o intrebare: din 22 aprilie 2010 am fost angajata la o firma, apoi m-a dat in concediu fara plata 2 sapt din decembrie, luna ian. si 1 sapt din feb(in total 1 luna si 3 saptamani). Din 14 feb m-am angajat la o alta firma unde lucrez in continuare. Vreau sa stiu: ce drepturi am? si voi beneficia de concediu de maternitate si de concediu de crestere a copilului? Urmeaza sa nasc la sf. lui octombrie. Va multumesc anticipat!
1. Daca veti naste in octombrie 2011, cele 12 luni in care trebuie sa aveti venituri profesionale impozabile, pentru a putea beneficia de indemnizatie pentru CCC, sunt formate din perioada oct.2010 - oct.2011.
2. Daca toata luna ianuarie 2011 ati fost in CFP inseamna ca nu ati obtinut venituri si, ca urmare, nu veti beneficia de indemnizatie pentru CCC.
3. Cum ati ajuns in CFP? Ati facut dvs. cerere sau ati primit o decizie data de angajator? Daca ati primit o decizie spuneti ce scrie in ea, in ce baza legala ati fost trecuta in CFP.
4. Veti beneficia de concediul de maternitate de 126 de zile.
Ultima modificare: Duminică, 17 Iulie 2011
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Buna seara si va multumesc pentru raspunsul promt!
Problema e ca am facut cerere pt concediul fara plata, prin urmare sa inteleg ca nu voi beneficia de indemnizatia pt CCC.... Dar as vrea sa stiu daca pot plati acum impozit pt luna ianuarie la CNAS ca sa beneficiez de aceasta indemnizatie sau nu se poate?
Multumesc si o seara buna!
Roxadav, daca am calculat bine, fetita ta va avea aprox. 1 an si patru luni cand vei naste din nou. In primul rand vreau sa te felicit =D> si sa-ti urez nastere usoara si bafta multa dupa!
Iti raspund punctual la intrebari:
1)Vei intra in CCC pt. al doilea copil cand primul va face doi ani. Poti depune dosarul pentru cel de-al doilea CCC cu 60 zile inainte de terminarea primului ( pentru a avea continuitate in incasarea indemnizatiei).
2)Din pacate pe perioada suprapunerii ( momentul nasterii celui de al doilea copil pana la implinirea varstei de doi ani a primului) nu veti beneficia de majorare a indemnizatiei primului copil cu 600 ron cf OUG 111/2011, deoarece acesta
( primul copil) este nascut inainte de 01.01.2011. Practic dvs. veti avea o perioada de 6 luni in care nu veti beneficia de indemnizatie pt. cel de-al doilea copil.
Acum, dupa ce am raspuns la intrebari, profit de ocazie sa-mi mai exprim inca o data admiratia fata de acei oameni deoasebiti care au elaborat si promulgat OUG111/2011 si HG 52/2011 si care au considerat ca indemnizatia de crestere a copilului pentru fetita ta, Roxadav, iti va ajunge sa cresti inca un copil pe o perioada de 6 luni! #-o #-o #-o
Acest subiect s-a mai discutat si aici
www.avocatnet.ro/content/for...
Acestea fiind spuse, iti doresc inca o data nastere usoara!

Alte discuții în legătură

Sarcina din timpul concediului de crestere a copilului irinagrecu irinagrecu Buna ziua, Am nascut in data de 10.07.2015. Acum fetita mea are 6 luni. As vrea sa raman iar insarcunata si sa beneficiez in continuare de concediu pt. ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie ptr al 2-lea copil nascut in perioada ccc primul copil AndreeaLascu AndreeaLascu Buna seara. Ma aflu acum in concediu crestere copil (CCC) pe perioada de 2 ani, concediu care se va sfarsi in luna decembrie 2015. Intre timp am ramas ... (vezi toată discuția)
Lamurire situatie copil 2 pfapfa pfapfa Buna ziua. Copilul meu are putin peste un an si ma gandesc la urmatoarea situatie: Daca nasc al doilea copil pana acesta face 2ani mai tb sa fac alt dosar ... (vezi toată discuția)