avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Lamurire situatie copil 2
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Lamurire situatie copil 2

Buna ziua.

Copilul meu are putin peste un an si ma gandesc la urmatoarea situatie: Daca nasc al doilea copil pana acesta face 2ani mai tb sa fac alt dosar pt CCC?

Dupa calcule nu o sa am 12 luni lucrate.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:42, 23 Martie 2013
1. - Daca veti naste al doilea copil inainte de a se termina CCC1 nu veti mai beneficia de concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) si veti intra direct in CCC2 imediat ce se termina CCC1 si veti beneficia de aceeasi indemnizatie ca la CCC 1.
- Pe perioada de cand se naste al doilea copil si pana veti intra in CCC2 veti primi 600 lei pe luna pe langa indemnizatia pentru CCC1.
- Pentru aceasta veti merge la Primarie cu o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil.

2. Dupa ce se naste al doilea copil faceti o cerere catre angajator prin care solicitati prelungirea suspendarii contractului individual de munca (CIM) pentru a intra in CCC2.

3.- Daca al doilea copil se va naste dupa ce inceteaza CCC1 atunci reluati activitatea, intrati in concediu de maternitate si apoi in CCC2 (asa cum ati procedat la CCC1).
- In acest caz indemnizatia pentru CCC2 se va recalcula avand in vedere si indemnizatia pentru CCC1 (perioada de CCC1 este perioada asimilata obtinerii de venituri salariale si este eligibila pentru a beneficia de CCC2).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nastere al ii-lea copil in timpul ccc1 giacris giacris Buna ziua, In cazul in care o persoana se afla in CCC pana in luna septembrie 2016, iar in august 2016 urmeaza sa nasca al -2-lea copil, trebuie sa depuna ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru crestere copil Alexeioana Alexeioana Buna ziua. Momentan ma aflu in perioada de crestere copil care va implini 2 ani pe 21.04.2017. Daca nasc un alt copil pana atunci perioada aceasta de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru al doilea copil AndreeaS02 AndreeaS02 Buna ziua, In prezent ma aflu in concediu crestere copil pana in luna septembrie. Sunt insarcinata si in luna iulie urmeaza sa nasc. As vrea sa stiu daca ... (vezi toată discuția)