avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Nastere al II-lea copil in timpul CCC1
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Nastere al II-lea copil in timpul CCC1

Buna ziua,
In cazul in care o persoana se afla in CCC pana in luna septembrie 2016, iar in august 2016 urmeaza sa nasca al -2-lea copil, trebuie sa depuna cerere de incetare a suspendarii pentru a beneficia de concediu de maternitate, sau poate intra direct din CCC1 in CCC2, fara a fi necesara perioada de 42 de zile de lauzie?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:01, 11 Iulie 2016
1. - Deoarece veti naste al doilea copil inainte de a se termina CCC1 veti intra direct in CCC2 imediat ce se termina CCC1.
- Nu veti mai beneficia de concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal).

2. - Faceti o cerere catre angajator prin care solicitati prelungirea suspendarii contractului individual de munca (CIM) pentru a intra in CCC2.
- Apoi depuneti la Primarie cererea tip pentru indemnizatie pentru CCC2 (atasati o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil).

3. - Pe perioada de suprapunere, de cand se naste al doilea copil si pana se termina CCC2 veti mai primi, pe langa indemnizatia pentru CCC1, inca 1.063 lei.
- Pentru aceasta depuneti la Primarie o cerere si anexati o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie iulia94alina iulia94alina Buna am si eu o intrebare...eu am doi copii minunati unul in varsta de un an si opt luni si unul de doua luni.Eu am facut o cerere la primarie pentru aprobarea ... (vezi toată discuția)
Trecere din ccc1 in ccc2 monica_cailean monica_cailean Buna ziua, Sunt in CCC1 si ne dorim inca un bebelus. Va rog sa imi explicati: 1. Cum se face trecerea din CCC1 in CCC2 in cazul in care bebelusul se naste ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie ptr al 2-lea copil nascut in perioada ccc primul copil AndreeaLascu AndreeaLascu Buna seara. Ma aflu acum in concediu crestere copil (CCC) pe perioada de 2 ani, concediu care se va sfarsi in luna decembrie 2015. Intre timp am ramas ... (vezi toată discuția)