avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie

Buna am si eu o intrebare...eu am doi copii minunati unul in varsta de un an si opt luni si unul de doua luni.Eu am facut o cerere la primarie pentru aprobarea unui supliment.Acum intrebarea mea este cand trebuie sa depun actele pentru indemnizatia celui de al doilea si as mai vrea sa stiu daca o sa mi se acorde indemnizatia din urma.Mentionez ca eu sunt in concediu de crestere inca pentru primul copil.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:54, 9 Iulie 2016
1. Deoarece ati nascut al doilea copil inainte de a se termina concediul crestere copil pentru primul copil (CCC1) veti intra in CCC2 imediat ce se termina CCC1.
- In aceasta situatie nu veti mai beneficia de concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal).

2. - Pe perioada de suprapunere, de cand s-a nascut al doilea copil si pana se termina CCC1, veti beneficia, pe langa indemnizatia pentru CCC1, de inca 1.063 lei.
- Pentru aceasta va prezentati la Primarie si faceti cerere la care adaugati o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil.

3. - Faceti cerere catre angajator prin care solicitati prelungirea suspendarii contractului individual de munca (CIM) pentru a intra in CCC2.
- Cererea pentru indemnizatia pentru CCC2 se poate depune la Primarie cu 60 de zile inaintea implinirii de catre primul copil a varstei de 2 ani.
- Indemnizatia pentru CCC2 se acorda incepand cu ziua urmatoare aceleia in care primul copil implineste 2 ani.

4. Nu vi se acorda indemnizatie din urma deoarece veti primi in plus cei 1.063 lei lunar pana veti intra in CCC2.
Eu am fost sa ma interesez la primarie si mi sa spus ca o sa mi se acorde si indemnizatia din urma pentru ca suplimentul este de 600 de lei,iar acum mia ajuns si decizia prin care mi sa spus ca mi se acorda suplimentul optinea2 in valoare de 600 de lei.nu mai stiu ce sa cred si pe unde mai trebuie sa merg.va rog sa imi spuneti in cazul asta ce sa fac ?
1.- De la 1 iulie suplimenul este de 1.063 lei.
- Trebuie sa va vina decizia cu noul supliment de la 1 iulie.

2. In rest procedati cum v-am spus in mesajul precedent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informatii privind concediul de crestere a copilului serbanc serbanc Buna ziua!Am un baietel care s-a nascut in decembrie 2011 si sunt in concediu de crestere 2 ani intre timp o sa nasc cel de al 2 lea copil in octombrie 2013 as ... (vezi toată discuția)
Alocatie si indemnizatie maryag maryag am un copil nascut in martie 2011 si am ccc pana in martie 2013. intre timp am nascut un alt copil in 25 ianuarie 2013 .asi dori sa stiu in cat timp pot depune ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil. urucunicolae urucunicolae buna ziua, sotia mea a fost in crestere copil pana pe data de 20.04.2013, pe data de 08.04.2013 s-a nascut cel de al doilea copil,de la serviciu i s-a spus ... (vezi toată discuția)