avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil.
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil.

buna ziua,
sotia mea a fost in crestere copil pana pe data de 20.04.2013, pe data de 08.04.2013 s-a nascut cel de al doilea copil,de la serviciu i s-a spus ca pentru completarea adeverintei de salariu trebuie sa aduca de la primarie veniturile pe ultimele 6 luni, noi locuim in sectorul 3 bucuresti.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:41, 24 Aprilie 2013
1.- Deoarece al doilea copil s-a nascut inainte de a se termina CCC1 nu mai are nevoie de alta adeverinta de venituri, este valabila cea de la primul copil.
- Va intra in CCC2 imediat in ziua urmatoare aceleia in care expira CCC1.

2. Sotia dvs. procedeaza astfel:
- face o cerere catre angajator prin care solicita prelungirea suspendarii contractului individual de munca (CIM) pentru a intra in CCC2 (anexeaza la cerere o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil);
- cu o copie dupa decizia de prelungire a CIM, emisa de angajator, si cu o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil merge la Primarie si solicita indemnizatia pentru CCC2;
- pe perioada dintre data nasterii celui de al doilea copil si data expirarii CCC1 trebuie sa mai primeasca 600 lei lunar (sa ceara aceasta la Primarie).

3. Asadar pentru a primi indemnizatie pentru CCC2 nu trebuie decat sa completeze vechiul dosar cu ce am spus mai sus.

4. Indemnizatia pentru CCC2 este egala cu aceea pentru CCC1 dar:
- nu mai mare de 3.400 lei, daca opteaza pentru CCC2 pana la 1 an;
- nu mai mare de 1.200 lei, daca opteaza pentru CCC2 pana la 2 ani.

5. V-am mai raspuns la aceasta intrebare si in februarie:
www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Miercuri, 24 Aprilie 2013
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nastere la revenire din concediu crestere copil s_cris s_cris buna ziua, am o angajata la firma la care lucrez care trebuie sa revina din concediu crestere copil 2 ani la data de 20 august. dansa ne_a adus la cunostinta ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie ptr al 2-lea copil nascut in perioada ccc primul copil AndreeaLascu AndreeaLascu Buna seara. Ma aflu acum in concediu crestere copil (CCC) pe perioada de 2 ani, concediu care se va sfarsi in luna decembrie 2015. Intre timp am ramas ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie maternitate felisana felisana Buna ziua! Situatia este urmatoarea: - mama se afla in concediul de crestere al copilului pana la 2 ani, primind indemnizatia lunara de 1.200 ... (vezi toată discuția)