avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1161 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Trecere din CCC1 in CCC2
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Trecere din CCC1 in CCC2

Buna ziua,
Sunt in CCC1 si ne dorim inca un bebelus. Va rog sa imi explicati:
1. Cum se face trecerea din CCC1 in CCC2 in cazul in care bebelusul se naste anterior datei de incetare a CCC1? (primul copil este nascut pe 15 Sept 2014, deci data incetarii CCC1 este 14 Aug 2016).
2. Cum se face trecerea din CCC1 in CCC2 in cazul in care bebelusul se naste ulterior datei de incetare a CCC1?
3. In ce situatie este necesara redeschiderea contractului de munca suspendat pentru CCC1?
4. Cum se face calculul pentru indemnizatia de crestere a celui de al doilea copil?
Va multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Octombrie 2015
monica_cailean, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:13, 3 Octombrie 2015
1. - Daca al doilea copil se naste inainte de a se termina CCC1 veti intra direct in CCC2 imediat ce se termina CCC1 si veti primi aceeasi indemnizatie ca la CCC1.
- Pe perioada de suprapunere, de la data nasterii celui de al doilea copil si pana intrati in CCC2 veti mai primi, in plus, 600 lei lunar.
- Cand se naste al doilea copil depuneti o cerere la Primarie pentru cei 600 lei (anexati o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil)
- Faceti o cerere catre angajator prin care silicitati prelungirea suspendarii contractului individual de munca (CIM) pentru a intra in CCC2.
- Cu o copie dupa decizia de suspendare a CIM si o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil va prezentati la Primarie unde solicitati indemnizatie pentru CCC2.


2. - Daca al doilea copil se naste dupa ce se termina CCC1 veti intra in CCC2 urmand procedura de la CCC1.
- Dupa ce se termina CCC1 reluati activitatea, apoi intrati in concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) si apoi in CCC2.
- Indemnizatia pentru CCC2 se va calcula 85% din medica veniturilor nete pe cele 12 luni premergatoare nasterii celui de al doilea copil.
- In aceste venituri intra veniturile din indemnizatia pentru CCC1, eventualele venituri din salarii si din indemnizatiile pentru eventuale concedii medicale si pentru concediul de maternitate.
- In aceasta situatie este posibil ca indemnizatia pentru CCC2 sa fie mai mica decat indemnizatia pentru CCC1 (dar nu mai mica de 600 lei).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sarcina din timpul concediului de crestere a copilului irinagrecu irinagrecu Buna ziua, Am nascut in data de 10.07.2015. Acum fetita mea are 6 luni. As vrea sa raman iar insarcunata si sa beneficiez in continuare de concediu pt. ... (vezi toată discuția)
Continuitate indemnizatie crestere pentru al 2 lea copil micutza_girl18 micutza_girl18 Buna ziua!Numele meu este Ana am un baietel de 10 luni,am indemnizatiie 1120 lei si am vrea sa mai facem un bebel sa merg in continuitate indemnizatie crestere ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere al doilea copil RoxanaAB RoxanaAB Buna seara, As fi bucuroasa daca m-ati putea lamuri intr-un aspect, cu atatea schimbari de legislatie nu mai stiu unde sa ma uit. Situatia este in felul ... (vezi toată discuția)