avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1186 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Continuitate indemnizatie crestere pentru al 2 lea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Continuitate indemnizatie crestere pentru al 2 lea copil

Buna ziua!Numele meu este Ana am un baietel de 10 luni,am indemnizatiie 1120 lei si am vrea sa mai facem un bebel sa merg in continuitate indemnizatie crestere pt al 2 lea copil,insa nu stiu daca am sa mai beneficiez de aceeasi indemnizatie?De ce acte sunt nevoie sa duc angajatorului?Pentru ca unele persoane imi spun ca la al 2 lea copiil indemniizatia este de 80% din cea pe care o i-au acum,altele ca ii-au doar 600 lei.O zii buna va doresc!
Cel mai recent răspuns: micutza_girl18 , utilizator 09:30, 26 Noiembrie 2015
1. - Daca veti naste al doilea copil inainte de a se termina concediul crestere copil pentru primul copil (CCC1) veti intra direct din CCC1 in CCC2 si veti avea aceeasi indemnizatie.
- Nu veti mai beneficia de concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal).
- Dupa ce se va naste al doilea copil faceti o cerere catre angajator prin care solicitati prelungirea suspendarii contractului individual de munca (CIM) pentru a intra in CCC2 pana copilul va implini 2 ani.
- Mergeti apoi la Primarie cu o copie dupa decizia de prelungire a suspendarii CIM si o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil si solicitati indemnizatia pentru CCC2 (nu mai este nevoie de alte acte).
- Pe perioada de cand se naste al doilea copil si pana veti intra in CCC2 veti mai primi inca 600 lei lunar (pentru aceasta mergeti la Primarie cu o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil si solicitati ceu 600 lei lunar).

2. - Daca veti naste dupa ce se termina CCC1 va trebui sa reluati activitatea, apoi sa nutrati in concediu de maternbitate si apoi in CCC2.
- Veti proceda la fel cum ati procedat cand ati intrat in CCC1.
- Indemnizatia pentru CCC2 se va calcula 85 din media venituriolor nete pe cele 12 muni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii).
- In aceste venituri intra veniturile din indemnziatia pentru CCC1, veniturile din salarii si veniturile din concediul de maternitate.
- In aceasta situatie este posibil ca Indemnizatia pentru CCC2 sa fie mai mica decat indemnizatia pentru CCC1.
Am inteles.Va multumesc foarte frumos pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecere din ccc1 in ccc2 monica_cailean monica_cailean Buna ziua, Sunt in CCC1 si ne dorim inca un bebelus. Va rog sa imi explicati: 1. Cum se face trecerea din CCC1 in CCC2 in cazul in care bebelusul se naste ... (vezi toată discuția)
Sarcina din timpul concediului de crestere a copilului irinagrecu irinagrecu Buna ziua, Am nascut in data de 10.07.2015. Acum fetita mea are 6 luni. As vrea sa raman iar insarcunata si sa beneficiez in continuare de concediu pt. ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere copil eionela eionela Buna ziua In prezent sunt in concediu de crestere copil pana in octombrie 2013. In septembrie 2013 urmeaza sa nasc cel de-al doilea copil. va rog sa-mi ... (vezi toată discuția)