avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... atentie termen contestatie decizie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

atentie termen contestatie decizie

In urma unui control din parte celor de la ITM cu stupoare am constatat ca ei nu tin cont de prevederile legii dialogului social, prin urmare am fost sanctionati cu avertisment pentru faptul ca am trecut in decizii termenul de 45 de zile si nu de 30 de zile.
Asa ca daca nu vreti probleme cu "specialistii" in dreptul muncii de la ITM treceti in decizii termenul de 30 de zile - indiferent de tipul deciziei
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:55, 5 August 2011
Termenul de contestare al Deciziei de concediere este de 30 zile
Termenul de contestare al Deciziei de pensionare este de 45 zile.
Despre ce tip de decizie vorbim?
O zi buna!
Despre deciziile de sanctionare si incetare CIM
Termenul pentru contestie decizie de concediere este reglementat prin lege....asadar, nu exista tocmeala, nu are ce sa caute dialogul social.... 30 zile. In cazul in care ati fost actionat in judecata de catre persoana concediata, decizia data de dvs. cu termen de 45 zile ar fi fost nula de drept (nulitate absoluta). Pe de alta parte, daca ati fost "consultat' de catre contabil/a, pe viitor uitati de acesta si cereti ajutorul unui specialist.... ma rog, cu putina curiozitate ati fi putut sa vedeti in Legea 53/2001 adnotata si actualiza toate elementele care trebuie indeplinite in ceea ce priveste si forma astei decizi. Multa bafta!
Raman la parerea ca termenul este de 45 zile penru contestarea deciziei de concediere , intrucat art.211 lit.a C.mun. a abrogat implicit fostul art.283 alin.1 lit.a , in prezent art.263 alin.1 lit.a .

Si nu cred ca ITM-ul are competenta de a stabili daca sunt indeplinite sau nu conditiile de forma sau de fond ale unei deciziii de executare, modificare, suspendare sau incetare a contractului individual de munca.

Eu nu am avut probleme cu ITM-ul in acest sens .
Ultima modificare: Joi, 14 Iulie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
Buna ziua!
Umila mea parere este ca nu ar trebui ignorat,
Art. 252. [decizia de sanctionare: termen, continut, comunicare]
(1) Angajatorul dispune aplicarea sanctiunii disciplinare printr-o decizie emisa in forma scrisa, in termen de 30 de zile calendaristice de la data luarii la cunostinta despre savarsirea abaterii disciplinare, dar nu mai tarziu de 6 luni de la data savarsirii faptei.

Competenta ITM-ului nu ar trebui ignorata
Deciziile tin de ITM iar in cazurile in care sunt intocmite incorect, ITM-ul ar trebui sa ia atitudine, astfel nu ar mai exista,cazuri de contestare decizii ...... ba ca nu-i termenul trecut, ba ca nu-i trecuta instanta............
Nimeni nu-i perfect !
ITM-ul nu le acorda atentia cuvenita, angajatorul le redacteaza fara a se gandi ca pot fi contestate si asa instantele au de lucruuuuuuuuuuuu
Spor la treaba !:luck:
Ultima modificare: Joi, 14 Iulie 2011
ContSters203313, utilizator

Alte discuții în legătură

Contestatie decizie de concediere 45 de zile versus 30 de zile Andy81gan Andy81gan Am si eu urmatoarea nelamurire: Am O societatea care nu are Contract colectiv de munca la nivel de ramura si nici contract colectiv de munca la nivel de ... (vezi toată discuția)
Termen de contestaþie a deciziilor emise de angajator. machis machis În art. 211 litera \"b\" din Lg.62/2011 se prevede faptul că măsurile unilaterale vizând executarea, modificarea, suspendarea şi încetarea contractului ... (vezi toată discuția)
Termen contestare decizie concediere dreptaciul dreptaciul In decizia de concediere mi s-a trecut ca termen de contestare 45 de zile conform legii 62/2011, dar conform codului muncii termenul de contestare este de 30 ... (vezi toată discuția)