avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Termen de contestaþie a deciziilor emise de angajator.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Termen de contestaþie a deciziilor emise de angajator.

În art. 211 litera "b" din Lg.62/2011 se prevede faptul că măsurile unilaterale vizând executarea, modificarea, suspendarea şi încetarea contractului individual de muncă dispuse de angajator pot fi contestate în termen de 45 de zile calendaristice. Acest articol modifică art.268 litera "a" din Codul muncii., care prevede un termen de 30 de zile.
La art.268 litera "b" din codul muncii se prevede faptul că sancţiunile disciplinare se pot contesta în termen de 30 de zile calendaristice. Art.211 din Lg.62/2011 nu face nici un fel de referire la sancţiunile disciplinare.
Să înţeleg faptul că sancţiunile disciplinare pot fi contestate în termen de 30 de zile calendaristice iar orice altă decizie a angajatorului cu privire la contractul individual de muncă va putea fi contestată în termen de 45 de zile ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:16, 27 Iulie 2011
Termenele de promovare a unui litigiu de munca, in conditiile mentionate de mesajul dvs , sunt urmatoarele:
1. Cererile în vederea soluţionării unui conflict de muncă în termen de 30 de zile calendaristice de la data în care s-a comunicat decizia de sancţionare disciplinară.... art.268 alin.1 lit.b C.mun.
2. Masurile unilaterale de executare, modificare, suspendare sau incetare a contractului individual de munca, inclusiv angajamentele de plata a unor sume de bani, pot fi contestate in termen de 45 de zile calendaristice de la data la care cel interesat a luat cunostinta de masura dispusa ... art.211 lit.a din Legea nr.62/2011 care abroga implicit art.268 alin.1 lit.a C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen contestare decizie desfacere cim Rentzu Rentzu S-a modificat cumva termenul de 30 de zile de la data comunicarii in care poate fi contestata in instanta o decizie privind desfacerea CIM ? Am auzit o ... (vezi toată discuția)
Legislatia muncii consela consela Care este termenul legal in care un salariat se poate adresa in instanta pentru o decizie de desfacere a contractului de munca? 30 de zile sau 45 de zile ... (vezi toată discuția)
Termen de contestatie decizii ELENA2009 ELENA2009 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti si pe mine: care este termenul de contestare pentru: - decizie incetare acordul partilor - decizie incetre demisei - ... (vezi toată discuția)