avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... neplata pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

neplata pensie alimentara

Sunt divortata din anul 2000 si din primele luni fostul sot nu a vrut sa plateasca pensia alimentara fiicei noastre de 4 ani, platind cu pauze. Cu greu a dat la inceput 50 ron, apoi a marit la 150ron, iar apoi la 200ron.
Din anul 2008 a promis ca-i mareste pensia sau ne mai ajuta la diferite cursuri sau meditatiile la engleza, dar nu ne-a dat nimic in plus, chiar are sa ne dea 1200ron.
Fiica noastra a crescut, a dat capacitatea luna aceasta, pentru care a facut meditatii la trei materii, a luat cu medie foarte mare la capacitate, dar nu ne-a ajutat cu nimic, chiar in ultimele doua luni nu ne-a mai dat nici cei 200ron/ luna.
As avea mai multe intrebari, daca eu nu l-am dat in judecata pt marire si a ridicat fostul sot din proprie initiativa pensia la 200ron, instanta analizeaza in functie de hotarirea judecatoreasca?
Ce trebuie sa fac, cum sa mentionez in cererea de judecata pentru ca pensia alimentara sa fie trimisa direct de catre angajatorul unde lucreaza fostul sot, pentru a nu mai exista posibilitatea ca in fiecare an 2-4 luni sa nu ne plateasca si sa sustina ca ne-a trimis banii dar s-au returnat, ca e posta inchisa si alte motive neintemeiate.
In cazul in care el nu are venituri oficiale inregistrate, sau sunt cat salariul minim pe economie, instanta poate sa micsoreze pensia care este pe hotarare?
Cum sa procedez si unde sa ma adresez, pt ca el nu locuieste in Bucuresti; se poate sa depun cerere la Parchetul de pe landa Judecatoria sect2, pt a numerge in alta localitate?
Consider ca ceea ce se intampla nu este corect pentru dreptul fiicei mele si va rog sa imi dati un sfat la cele de mai sus.
multumesc anticipat

Ultima modificare: Joi, 14 Iulie 2011
da_na, utilizator
Cel mai recent răspuns: da_na , utilizator 19:11, 14 Iulie 2011
puteti depune cerere de marire pensie la judecatoria pe raza careia aveti dvs domiciliul ( copilul). pensia se va stabili la un procent maxim de 25% din veniturile sale oficiale, daca are numai un copil. veti primi pensie modificata de la data cererii, nu retroactiv.
se poate pune poprire direct pe venituri sa nu mai fiti nevoita sa va rugati de el.

va puteti adresa pt pensia restanta unui executor judecatoresc , veti recupera banii restanti cf hotararii, nu intelegerii intre dvs.
va multumesc mult pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata pensiei alimentare Paula85 Paula85 Buna ziua, Am si eu o mica mare problema cu neplata pensiei alimentare. Tatal fiicei mele nu a platit pensia alimentara pentru cea mica pe o perioada de mai ... (vezi toată discuția)
Neplata pensie alimentara iuliaiulia1972 iuliaiulia1972 Buna ziua, de 2 ani fostul sot nu a mai trimis pensia alimentara pentru copil. Stiind ca nu are loc de munca, si locuieste impreuna cu mama lui, care este ... (vezi toată discuția)