avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenirea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenirea

Buna ziua,eu am fost infiat de bunicul meu din partea tatalui si actuala lui sotie de cand aveam 2luni,bunicul mai avand un fiu si o fiica + tatal meu (este decedat), natural dintr-o alta casatorie.Poate bunicul din averea lui sa faca acte la vre-un copil fara semnatura mea?si ce parte am eu din acea avere?poate sa ma dezmosteneasca?
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 16:39, 16 Iulie 2011
da, poate face acte.. prin care sa instraineze averea fara acordul dvs.
depinde prin ce act instraineaza.. poate aveti sanse dupa decesul bunicilor ( parinti in acte ) sa atacati respectivul act
Si daca totusi nu face acte la nici-un copill dupa moartea lor cata parte imi revine mie si cat lor?

se va imparti egal intre copii. pe tatal dvs natural, il mostenesc descendentii , daca are, daca nu, partea lui va fi mostenita tot de dvs, fratii
bunica ( mama dvs in acte ) mai e in viata ?
Dvs. veti avea drepturi succesorale egale cu ale celorlalti copii ai bunicului.
In acest caz, cotele succesorale vor fi dupa cum urmeaza :
- sotia supravietuitoare o cota de 1/4 din mostenire
- copiii o cota totala de 3/4 din mostenire, respectiv cate 1/4 fiecare (am avut in vedere aici presupunerea ca tatal dvs. natural nu a mai avut alti copii).
Daca tatal dvs. natural a mai avut alti copii, acestia vor mosteni prin reprezentare cota cuvenita tatalui dvs., ceea ce inseamna ca cele 3/4 cuvenite descendentilor se vor imparti la 4, nu la 3, rezultand pentru fiecare o cota de 3/16.
este in viata si nu are alti copii,decat eu cel infiat

Alte discuții în legătură

Mostenire succesiune Bunea1 Bunea1 Buna ziua, Bunica mea cu un copil s-a casatorit cu bunicul care avea tot un copil. Daca bunica mea a murit in 2005 si bunicul in ... (vezi toată discuția)
Procedura succesiune in instanta gabriela_ruta@yahoo.com gabriela_ruta@yahoo.com Buna seara. Tatal meu a decedat inaintea bunicului pt care se face succesiunea. Matusa-mea a deschis deja un proces in instanta. Am inteles ca in acest ... (vezi toată discuția)
Certificat de deces duplicat o_palade o_palade Buna ziua. Va rog sa ma ajuta-ti intr-o problema. Bunica mea a decedat si a avut 3 copii. Pe tatal meu pe care la infiat si inca doi copii decedati care la ... (vezi toată discuția)