O societatea (SRL) are in proprietate o cladire si are datorii numai la Fisc de aproape 50.000 lei si cateva creante (aprox. 10.000 lei).
Cum poate societatea sa cere insolventa deoarece nu poate sa platesca datori catre Fisc dar sa cesioneze cladirea catre asociat uni al societatii?
Nu stiu in ce masura ar reusi sa faca aceasta cesiune, intrucat sigur Administratia Financiara va face opozitie si cesiunea nu va trece. Cat priveste cererea de insolventa, daca aceasta este admisa, Administratia Financiara va fi creditor preferential, iar ceilalti creditori, daca nu au garantii asupra creantelor, se vor indestula la urma, asta in cazul in care activul va acoperi aceste creante. Cu stima.
Exista o regula de aur: cind ai proprietati , nu fi dator!
Daca aveti datorii mai mari de 45k probabil ca a inceput executarea silita, pt care veti fi notificat. Deci cei 10k cu care vreti sa creditati firma, trebuie sa-i dati la fisc. Fiscul se constituie creditor principal, deci dupa ce isi va indestula datoriile pe care le aveti catre el va debloca cladirea, pt intabulare.
tips: nu va jucati cu fiscul, ca e tot pe stil vechi.
"O societatea (SRL) are in proprietate o cladire si are datorii numai la Fisc de aproape 50.000 lei si cateva creante (aprox. 10.000 lei).
Cum poate societatea sa cere insolventa deoarece nu poate sa platesca datori catre Fisc dar sa cesioneze cladirea catre asociat uni al societatii?"
In situatia prezentata de dvs.este clara intentia efectuarii acestei cesiuni cu scopul de a sustrage imobilul in cauza de la executarea silita,respectiv de a evita aplicarea sechestrului asupra acelui bun si valorificarea sa pentru stingerea datoriei.
Organul fiscal va poate actiona in instanta,solicitand atragerea raspunderii personale a administratorului/asociatului unic precum si anularea tranzactiei,
invocand ca prin aceasta manopera ati urmarit,intentionat,provocarea starii de insolventa a debitoarei.