avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Cerere insoventa. Datori catre bugetul de Stat
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Cerere insoventa. Datori catre bugetul de Stat

O societatea (SRL) are in proprietate o cladire si are datorii numai la Fisc de aproape 50.000 lei si cateva creante (aprox. 10.000 lei).
Cum poate societatea sa cere insolventa deoarece nu poate sa platesca datori catre Fisc dar sa cesioneze cladirea catre asociat uni al societatii?
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 09:01, 24 August 2011
Nu stiu in ce masura ar reusi sa faca aceasta cesiune, intrucat sigur Administratia Financiara va face opozitie si cesiunea nu va trece. Cat priveste cererea de insolventa, daca aceasta este admisa, Administratia Financiara va fi creditor preferential, iar ceilalti creditori, daca nu au garantii asupra creantelor, se vor indestula la urma, asta in cazul in care activul va acoperi aceste creante. Cu stima.
Daca asociatul unic imprumute firma pe 10.000 lei si pune garantia pe cladirea? Va reusi acesta operatiune?
Exista o regula de aur: cind ai proprietati , nu fi dator!
Daca aveti datorii mai mari de 45k probabil ca a inceput executarea silita, pt care veti fi notificat. Deci cei 10k cu care vreti sa creditati firma, trebuie sa-i dati la fisc. Fiscul se constituie creditor principal, deci dupa ce isi va indestula datoriile pe care le aveti catre el va debloca cladirea, pt intabulare.

tips: nu va jucati cu fiscul, ca e tot pe stil vechi.
cereti sfatul unui executor judecatoresc sau avocat se poate rezolva usor fara mari dureri de cap
"O societatea (SRL) are in proprietate o cladire si are datorii numai la Fisc de aproape 50.000 lei si cateva creante (aprox. 10.000 lei).
Cum poate societatea sa cere insolventa deoarece nu poate sa platesca datori catre Fisc dar sa cesioneze cladirea catre asociat uni al societatii?"

In situatia prezentata de dvs.este clara intentia efectuarii acestei cesiuni cu scopul de a sustrage imobilul in cauza de la executarea silita,respectiv de a evita aplicarea sechestrului asupra acelui bun si valorificarea sa pentru stingerea datoriei.
Organul fiscal va poate actiona in instanta,solicitand atragerea raspunderii personale a administratorului/asociatului unic precum si anularea tranzactiei,
invocand ca prin aceasta manopera ati urmarit,intentionat,provocarea starii de insolventa a debitoarei.


Alte discuții în legătură

Cesiunea de creanta balteanu valentin balteanu valentin Institutia Statului A are de primit de la SC X SRL suma de 300.000 euro (creante bugetare preluate). Aceeasi institutie a Statului imi datoreaza mie, SC ... (vezi toată discuția)
Cesiune de datorie fiscal inlineasofa inlineasofa O societatea X are o datorie catre bugetul de Stat de 135.000 lei si societatea Y are o datorie catre bugetul de stat de 265.000 lei. Societea X vrea sa ... (vezi toată discuția)
Cesionare societate florentyna florentyna Buna ziua! Am si eu o stuatie pe care nu stiu sa o abordez. Asociatul unic al unei sicietati vrea sa cesioneze societatea unei alte societati. Societatea ... (vezi toată discuția)