Institutia Statului A are de primit de la SC X SRL suma de 300.000 euro (creante bugetare preluate).
Aceeasi institutie a Statului imi datoreaza mie, SC Y SRL, suma de 100.000 euro (a fost penalizata, ca tert poprit).
Pot solicita institutiei Statului ,,cesiunea partiala de creanta,, in asa fel incat suma de 100.000 euro, pe care mi-o datoreaza respectiva institutie, sa o recuperez de la SC X SRL ?
Mai precizez ca SC X SRL este in insolventa, nu i s-a aprobat Planul de reorganizare si urmeaza sa intre in faliment (se vor scoate la vanzare mai multe bunuri imobile ale acestei societati si eu sunt interesat sa achizitionez unul dintre ele, la o ulterioara licitatie, in contul creantei concesionate, de 100.000 euro).
Cred ca se poate face operatiunea, dar ATENTIE!!!
Dumneavoastra aveti acum o creanta certa, daca faceti cesiunea de creanta , creanta nu va mai fi sigura din punctul de vedere al recuperarii, deoarece in caz de insolventa plata creditorilor se face intr-o anumita ordine stabilita de lege si s-ar putea ca in urma platii altor debitori prioritari, dumneavoastra sa nu mai aveti ce recupera.
Spuneti ca vreti sa luati anumite bunuri de la societatea in insolventa, trebuie sa stiti ca acest lucru il puteti realiza doar daca ceilalti creditori sunt de acord cu asta.
Ulterior cesiunii partiele de creanta, SC X SRL imi devine mie datoare cu suma de 100.000 euro, nu ? Respectivei societati i se vor scoate la vanzare bunurile, printre acestea aflandu-se si imobilul pe care doresc eu sa il achizitionez. Cu creanta de 100.000 euro pot participa la licitatia pentru vanzarea acelui imobil sau pot solicita vanzarea prin negociere directa (ambele modalitati de vanzare fiind prevazute de L 85/2006).
NU inteleg ce treaba au Finantele aici. La ce anume va referiti ?
Sunteti creditor garantat cu acel imobil sau un creditor chirografar? o sa luati imobilul doar daca platiti cash partea ce se cuvine celorlalti creditori si cu creanta partea ce vi se cuvine dumneavoastra.
Tert creditor
dacmoto
Buna ziua,
Acum 2 ani am incheiat un antecontract de vz-cp cu SC X pentru o mansarda. In momentul de fata, mansarda mea si cea a vecinului sunt scoase la ... (vezi toată discuția)