Buna. am o clienta care are doi copii din 2 casatorii. acum a itnrodus actiunea de divort cu al doilea sot. individului ii place foarte mult alcoolul si se invarte itnr-un mediu nu chiar prielnic pentru un minor de 3 ani, insa isi iubeste foarte mult copila. problema sta in felul urmator: clienta mea in septembrie trebuie sa se deplaseze la targu mures cu primul copil, intrucat acestuia i se va face o interventie pe cord iar minora in varsta de 3 ani va ramane acasa. tatal mi-a amenintat clienta ca o va lua pe micuta si nu i-o va da inapoi. ce as putea face intrucat primul termen pentru divort e abia pe 20 oct 2011.
din cate am inteles mama va fi plecata cam 2 luni cu primul copil timp in care micuta ar putea ramane la domiciliu cu bona.
cum as putea face ca tatal sa nu o ia pe minora? ajutati-ma va rog intrucat eu nu vad nicio solutie pana la finalizarea divortului si incredintarea minorei!
Da, solutia o constituie ordonanta presedintiala.
Insa poate cere si tatal minorului sa isi exercite drepturile pe durata in care mama este departe de minor.Adica sa ceara incredintarea pe o durata limitata de limp sau exercitarea dreptului la vizita pe o durata determinata cat mama nu se afla langa minor.Este insa dificila aceasta actiune pentru el.
Daca el nu va cere, va obtine mama incredintarea provizorie.