Am 53 ani si mi s-a aprobat iesirea la pensie in conditiile de varsta si stagiu de cotizare ( la 52 ani, avand gradul de handicap mediu ). Casa de pensii mi-a respins cererea
Pe certificatul de incadrare in grad de handicap apare in felul urmator ( pe data de 05.01. 2011 - eu atunci avand 52 ani ) -statut social 3.-pensie de invaliditate
-se incadreaza in gradul de handicap mediu
- cod handicap 1
- cod boala Q65
- deficienta functionala - medie
La punctul 2- INDEPLINESTE CONDITIILE DE VARSTA SI STAGIU DE COTIZARE CONFORM LEGII NR.263/2010, ART.58, PCT.C, PENSIE LIMITA DE VARSTA.
La punctul 3 - data dobandirii handicapului -23.05 .1965 ( eu fiind nascut pe 01.04.1958 )
La punctul 4 - valabilitate -permanent
La punctul 5 termen de revizuire- Nerevizuibil.
Dupa ce mi-au dat aceasta decizie am depus dosarul la casa de pensii insa acum 1 saptamana am fost sa verific ce se intampla -jos la informatii apare ca este calculata dar este trimisa la verificarea finala insa sus le cea la care am depus dosarul mi s-a spus ca mi-au dat negatie . Nu stiu ce sa mai inteleg ....
As mai avea o intrebare : conform dosarului clinic -artroplastie sold drept cu proteza totala necimentata si coxartroza la stangul ...se incadreaza in vrun grad de handicap si in care anume ?
In speranta ca ati inteles ce am vrut sa zic va multumesc anticipat.
Singura institutie care are competenta sa admita o cerere privind acordarea unei categorii de pensie, indiferent care ar fi acea categorie, este casa de pensii. Deci cererea privind acordarea pensiei nu o aproba emitentul certificatului de incadrare in grad de handicap.
Certificatul de incadrare in grad de handicap este actul care atesta ca sunteti incadrat in grad de handicap preexistent calitatii de asigurat si este emis special in vederea aplicarii art. 58 din Legea nr. 263/2010 (art. 43 din HG nr. 257/2011).
Casa de pensii nu verifica daca sunteti sau nu bolnav, ci verifica daca indepliniti conditiile de varsta si stagiu prevazute la art. 58 din Legea nr. 263/2010 si emite o decizie in consecinta. Va rog sa reveniti si sa precizati care este stagiul realizat de cotizare si care este data primei angajari.