avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... TRANSMITERE REVISAL
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

TRANSMITERE REVISAL

Pentru transmiterea REVISALULUI este necesara inregistrarea la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Datelor?
Cel mai recent răspuns: Dorina Tarcea , Consultant resurse umane 08:13, 19 Iulie 2011
Potrivit prevederilor Deciziei nr. 90/2006a ANSPDCP privind cazurile în care nu
este necesară notificarea prelucrării unor date cu caracter personal, emisă de preşedintele Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal , notificarea prelucrării datelor cu caracter personal nu este necesară când prelucrarea datelor cu caracter personal referitoare la propriii angajaţi şi la colaboratorii externi este efectuată de entităţile de drept public şi de drept privat, în vederea îndeplinirii unor obligaţii legale.

Excepţiile de la obligaţia de a notifica însă, nu exonerează operatorul de
îndeplinirea celorlalte obligaţii care îi revin potrivit dispoziţiilor legale aplicabile în
domeniul protecţiei datelor cu caracter personal (informarea persoanelor vizate,
confidenţialitatea şi securitatea prelucrărilor).
Ca atare, Autoritatea de Supraveghere recomandă operatorilor care prelucrează date cu caracter personal în scopul stabilit de Hotărârea de Guvern nr. 500/2011 să analizeze necesitatea notificării prelucrărilor de date cu caracter personal ce nu se încadrează în situaţiile de excepţie de la obligaţia notificării, stabilite de Autoritatea de Supraveghere prin deciziile emise.
Ne puteti specifica mai exact in ce consta : " obligatia angajatorului sa prelucreze datele cu caracter personale ale salariatilor"
Operatorul de date cu caracter personal este persoana fizică sau juridică, de drept public ori de drept privat care stabileşte scopul şi mijloacele prelucrării. Aceasta înseamnă că operatorul a decis să prelucreze date cu caracter personal prin anumite operaţiuni, efectuate prin mijloace automate, precum şi prin alte mijloace decât cele automate.
Pentru ca o prelucrare să intre sub incidenţa prevederilor Legii nr. 677/2001 este necesar ca ea să se desfăşoare în cadrul unui sistem de evidenţă. Prin sistem de evidenţă se înţelege o colecţie de date, structurată potrivit unor criterii, criterii pe baza cărora datele pot fi accesate (de exemplu pe criteriul alfabetic).

Prelucrarea datelor cu caracter personal - orice operaţiune sau set de operaţiuni care se efectuează asupra datelor cu caracter personal, prin mijloace automate sau neautomate, cum ar fi colectarea, înregistrarea, organizarea, stocarea, adaptarea ori modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, dezvăluirea către terţi prin transmitere, diseminare sau în orice alt mod, alăturarea ori combinarea, blocarea, ştergerea sau distrugerea.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 677/2001 - registrul de evidenþã a prelucrãrilor de date cu caracter p ersonal M. Gradinaru M. Gradinaru In conformitate cu prevederile Legii nr.230/2007, reprezentantii Asociatiilor de proprietari solicita proprietarilor copii ale actelor de proprietate, precum ... (vezi toată discuția)
Cine este operator de date cu caracter personal? adela05 adela05 Ce fel de societati comerciale trebuie sa se inscrie la autoritatea de supraveghere a datelor cu character personal? (vezi toată discuția)
Protectia datelor personale???!!!! MARY_55 MARY_55 Buna seara, Notele obtinute la facultate, nu sunt \"date personale\"? Ele pot fi postate pe internet??? (vezi toată discuția)