avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... PRESEDINTE ASOCIATIE DE PROPRIETARI
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

PRESEDINTE ASOCIATIE DE PROPRIETARI

Presedintele unei asociatii de proprietari poate fi o persoana care locuieste in alt imobil decat cel la care este presedinte?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:22, 17 Iulie 2011
Art. 21. - (1) La adunarea generala de constituire a asociatiei de proprietari, proprietarii vor alege, dintre cei prezenti, un comitet executiv, format din presedintele asociatiei de proprietari si un cenzor sau o comisie de cenzori, si vor hotari numarul membrilor acestora si durata mandatelor lor. Daca dintre membrii asociatiei de proprietari nu se poate alege un cenzor sau comisia de cenzori, atunci adunarea generala a proprietarilor membri ai asociatiei de proprietari va mandata comitetul executiv pentru angajarea unui cenzor din afara asociatiei de proprietari, persoana fizica sau juridica de specialitate, pe baza de contract sau conventie de prestari de servicii.
Presedintele ales dintre proprietarii asociatiei obligatoriu trebuie sa fie si proprietari cu acte in regula in acel asociatie pe care ar urma sa conduca spre binele proprietarilor.:((:hugall:
Ultima modificare: Duminică, 17 Iulie 2011
ogra, utilizator
cristina1967 a scris:

Presedintele unei asociatii de proprietari poate fi o persoana care locuieste in alt imobil decat cel la care este presedinte?

Da, presedinte al asociatiei de proprietari, poate fi o persoana care locuieste in alt imobil, daca este proprietarul unei locuinte in asociatie si membru al acestei asociatii, repet, chiar daca nu locieste efectiv acolo. Poate avea un apartament in proprietate pe care-l inchiriaza, de exemplu, sau in care-si lasa rudele sa locuiasaca ori apartamentul este nelocuit.
Candidatul la functia de membru in comitet sau de presedinte trebuie sa fie "proprietar membru al asociatiei", conform legii si nu este obligatoriu a fi locatar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Presedintele asociatiei de proprietari si comitetul catalinm75 catalinm75 Buna seara! Un cetatean poate deveni presedintele unei Asociatii de Proprietari daca nu locuieste in imobilul respectiv? Adica, in bloc sunt 88 de ... (vezi toată discuția)
Este necesar ca presedintele asociatiei de proprietari sa locuiasca in blocul asociatiei? alertbrain alertbrain Presedintele asociatiei de proprietari nu mai locuieste in bloc de mai bine de 4 ani. [b]Este legal sa mai detina aceasta functie?[/b] Precizez ca nu se ... (vezi toată discuția)
Presedinte asociatie de locatari claudiustan claudiustan Buna seara In blocul unde locuiesc asociatia de locatari in cadrul sedintelor a ales un domn presedinte care locuieste in bloc dar care nu este propietarul ... (vezi toată discuția)