avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale reluare activitate la punct de lucru nou si autorizatii
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

reluare activitate la punct de lucru nou si autorizatii

Buna ziua,
Ma aflu in urmatoarea situatie si as dori niste raspunsuri cat mai concrete daca se poate:
- avem un srl cu trei asociati care momentan are activitatea suspendata si acum dorim sa reluam activitatea dar la un punct de lucru nou si cu activitate secundara din actul constitutiv
Intrebarea mea ar fi urmatoarea:
- se pot mentiona la registrul comertului dintr-un foc toate modificarile survenite, adica unul din asociati iese din firma si cedeaza tot celorlalti doi (contract de cesiune), reluarea activitatii, inregistrarea noului punct de lucru (pe baza contractului de comodat)? deci este posibil sa depun deodata toate mentiunile si actul constitutiv actualizat, accepta cei de la orc? si cam ce costuri implica daca stie cineva (in judetul mures).
O alta intrebare: obiectul principal de activitate este 4639 comert cu ridicata nespecializat de alimente, bauturi si tutun, iar la punctul de lucru nou va functiona un magazin mixt + bar, activitatile necesare se regasesc in obiectele secundare de activitate din actul constitutiv. mai este necesar alta autorizare sau este deajuns sa declaram punctul de lucru la orc si finante pentru casa de marcat pentru ca inaintea noastra tot un magazin+bar a functionat in locatie, nu stiu insa daca s-a facut vreodata destinatie pentru acel spatiu.
O alta intrebare: inainte de suspendarea activitatii firma era platitor de tva 19% iar la suspendare s-a retras inregistrarea in scopuri de tva, la reluarea activitatii poate sa fie firma neplatitoare de tva, ma poate lamuri cineva exact in ce conditii este posibil si ce implica acest lucru?
Deocamdata astea sunt intrebarile, pe parcurs o sa mai revin. Multumesc anticipat pentru ajutor.

Alte discuții în legătură

Acte pentru bar + magazin mixt in mediu rural Junior 24 Junior 24 Poate sa-mi spuna cineva exact care ar fi procedura si actele necesare pentru functionarea unui bar + magazin mixt in mediu rural? Avem firma infiintata in ... (vezi toată discuția)
Autorizatii societati comerciale DanelS DanelS Sunt in curs de infiintare al unui S.R.L. cu obiect de activitate principal cod CAEN 4711 - comert cu amanuntul in magazine nespecializate, cu vanzare ... (vezi toată discuția)
Legi comert cu alimente pe ii glodeanmarianastela glodeanmarianastela am firma Intrepr.Individuala si cum pot afla daca pot vinde si mezeluri.e magazin alimentar cu nr.inregistr.F24/229/2005 (vezi toată discuția)