avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie si concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie si concediu de odihna

Buna ziua ,
vreau sa stiu daca am dreptul la concediul de odihna restant ,in situatia in care deja ieri mi-am depus demisia si sunt deja in preaviz !
De la R.U. mi s-a spus ca intrucat nu am depus cerere de concediu simultan cu demisia ,mi-am pierdut acest drept !
Cel mai recent răspuns: anabella_n , utilizator 19:02, 5 Mai 2009
In perioda de preaviz puteti sta in concediu de odihna. Cele 2 perioade se pot suprapune indiferent daca cererile au fost depuse simultan sau nu.
BUBU17 a scris:

Buna ziua ,
vreau sa stiu daca am dreptul la concediul de odihna restant ,in situatia in care deja ieri mi-am depus demisia si sunt deja in preaviz !
De la R.U. mi s-a spus ca intrucat nu am depus cerere de concediu simultan cu demisia ,mi-am pierdut acest drept !

Daca nu v-ati luat concediul de odihna pe anul in curs, aveti dreptul sa-l solicitati in perioada de preaviz.
In caz contrar, la incetarea c.i.m. acesta va fi compensat in bani.
buna ziua
am si eu o curiozitate legata de preaviz. mi-am depus demisia si cf statutului, trebuie sa lucrez 30 zile (functie de conducere).
pt ultimele 2 saptamani vreau sa-mi iau concediu, insa la data incheierii preavizului voi avea 8 zile de CO, cf lunilor lucrate pe 2009.
pot in acest caz sa-mi iau in cele 2 zile ramase concediu fara plata?
multumesc
Daca va aproba conducerea, se poate. Insa:
Art. 79 Codul Muncii prevede ca:
(6) În situaţia în care în perioada de preaviz contractul individual de muncă este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzător.
Insa, precum va spuneam mai sus,
(7) Contractul individual de muncă încetează la data expirării termenului de preaviz sau la data renunţării totale ori parţiale de către angajator la termenul respectiv.
Faceti cerere pentru acestea si daca Directorul accepta, atunci nu va fi nici o problema.
In cazul in care nu se va accepta efectuarea concediului de odihna, atunci el va fi compensat in bani.

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna neefectuat madi33 madi33 Am fost angajat 2 ani si 8 luni din care mi-am luat concediu de odihna 5 zile, urmeaza ca la sfarsitul lunii august sa plec din firma.Ce se intampla cu zilele ... (vezi toată discuția)
Demisia si concediul restant cipoaca cipoaca Buna ziua Am urmatoarea problema> Vreau sa-mi depun demisia de la locul de munca (bugetar). As mai avea din concediul de anul trecut de luat 7 zile restante ... (vezi toată discuția)
Co, cm, demisie - toate in acelasi timp? mona_piedra mona_piedra Buna ziua, As dori sa ma ajutati in urmatoarea problema: Cum pot proceda ca si angajator, fara sa incalc legea in conditiile in care: 1. un angajat a ... (vezi toată discuția)