avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... chitante utilitati comune bloc nou
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

chitante utilitati comune bloc nou

Buna ziua,
Am cumparat de cateva luni un apt intr-un bloc nou; asociatia nu este inca infiintata, actele au fost depuse de-abia luna aceasta desi adunarea de constituire s-a facut prin mai.. reprezentantul firmei de la care am cumparat ne cere in fiecare luna sa platim diversele utilitati: lift, apa, lumina pe scara, etc fara sa dea vreo chitanta, motivand ca facturile vin pe firma d-sului si nu poate refactura. Din punct de vedere legal, ce dovezi putem avea ca am platit sau ce solutie putem gasi deoarece nu dorim sa mai platim asa, fara sa avem o dovada, fara a sti ce platim?
Cel mai recent răspuns: elba2406 , utilizator 09:53, 20 Iulie 2011
As vrea sa stiu pe ce baza isi introduce in contabilitate sumele primite de la proprietari.

Deci nu mai platiti pana cand nu vi se da chitanta!
Restul, ce inseamna aceasta chitanta si cum trebuie sa-si faca contabilitatea este numai treaba lui, nu va priveste pe dv.
problema asta o am si eu, loc intr.un cartier nou iar dezvoltatorul desi sa facut o asociatie nu prea doreste si impiedica prin diverse mijloace preluarea contractelor de utilitatii pe asociatie.
cere insa o suma de bani/usa... fara ch normal, dar nici nu putem verifica daca se platesc mai departe utilitatile...
situatia dureaza de vro 2-3 ani..
Nu va recomanda sa ii mai platiti nici un ban pana nu vine cu facturile si chitantele la zi.. riscatii sa ii dati bani si sa va treziti cu datorii pe n luni la furnizorii pe care va trebui sa le platiiti dvs iar.
Pai nu vrea sa dea chitante, dar ne-a oprit liftul si da de inteles ca va opri si apa, lumina si tot ce mai depinde de el. oare il putem reclama la OPC sau in alta parte?
Ultima intrebare este simpatica:
oare il putem reclama la OPC sau in alta parte?

Asa ca va intreb si eu: oare puteti?
Sigur ca trebuie sa-i reclamati imediat fara sa stati pe ganduri. Sesizati la OPC, la Primarie, la Prefectura, la Politie... Pentru orice plata faceti, solicitati macar o chitanta, cu toatre ca ar trebui sa afiseze o lista de plata asemanatoare cu cea folosita de asociatiile de proprietari. Nu mai platiti fara chitanta si nu mai asteptati.
:) Multumesc tuturor pt raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dilema Mariralu Mariralu Buna ziua , Am o soc. care a inchiriat un ap. unei pers fizice, ch . de intretinere vor fi achitate de chirias, dar asoc. de proprietari imi trimite aviz ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! as putea vine un apartament daca nu mai avem personal ... Georgegeogeo Georgegeogeo Buna ziua! As putea vine un apartament daca nu mai avem personal la asociatie ca si au dat demisia toti acum 5 luni, toate utilitatile sunt individuale, ... (vezi toată discuția)
Asociata de proprietari cu centrala proprie de bloc. cum se imparte factura pe suprafata sau pe nr. de persoane? ELENA GABRIELA ELENA GABRIELA Ascociatie de proprietari pe o scara de bloc cu 8 ap,cu centrala proprie. Administratorul a impartit factura pe nr. de persoane . O persoana care locuieste ... (vezi toată discuția)