Interventie moderator:
:rtfm:
ARMIN54:
1. Daca vreti sa vi se raspunda corect si sa intelegeti si dvs. si noi ce intrebati si ce se raspunde numai deschideti un nou topic pentru aveni cu completari la aceeasi problema.
2. Intrati tot pe acest topic, folositi butonul "raspunde" si scrieti alt mesaj.
ARMIN54 a scris:
Imi cer scuze ca revin la acelasi subiect, dar am uitat sa precizez ca, ceea ce m-a determinat sa apelez la dvs. este faptul ca, am observat din diverse discutii cu diferite persoane aflate in somaj si de varste apropiate, ca unora le este prezentat formularul respectiv cu optiuni de cursuri, ca fiind obligatoriu sa existe la dosar, iar altora nu . Acest lucru m-a derutat de fapt si nu mai inteleg care este realitatea.
Deasemenea va rog sa-mi spuneti in care articol din" Legea somajului actualizata pe 2011", gasesc aceste informatii.
Multumesc,
1. Din Legea 76/2002:
Art. 44. - Încetarea plãţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc dupã cum urmeazã:
...
e) la data refuzului nejustificat de a participa la servicii pentru stimularea ocupãrii şi de formare profesionalã sau la data întreruperii acestora din motive imputabile persoanei;
...
2. Din Normele de aplicare a Legii 76/2002:
Art. 25.
Prin refuz nejustificat, prevazut la art. 44 lit. d) si e) din lege, se intelege situatia in care beneficiarul indemnizatiei de somaj nu accepta solutiile legate de incadrarea in munca sau, dupa caz, calificarea ori recalificarea sa, oferite pe baza consilierii sau medierii, precum si situatia in care nu a prezentat dovada prevazuta la art. 41 alin. (1.2 ) din lege.
3. Mai cititi si art.63-70 din Legea 76/2002.