avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Consultanta accesare fonduri europene / Masura 121
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Consultanta accesare fonduri europene / Masura 121

Prin Masura 121 „Modernizarea exploatatiilor agricole” se acorda fonduri europene pentru: introducerea de tehnologii si procedee noi, diversificarea productiei si ajustarea profilului si calitatii productiei la cerintele pietei, inclusiv a celei ecologice.

Cel mai recent răspuns: stefasmc , utilizator 14:50, 2 Noiembrie 2009
In urma definitivării Planului National Strategic 2007 – 2013 s-au conturat patru direcţii prioritare pentru finanţare prin FEADR.
Prima directie, AXA 1 - Creşterea competitivităţii sectorului agricol şi silvic, va urmări restructurarea şi dezvoltarea producţiei agricole şi silvice, dar şi a industriilor prelucrătoare aferente. Toate acestea vor ţine cont de îmbunătăţirea competenţelor profesionale, de un management durabil şi de respectarea exigenţelor de mediu.
Concret, se vor acorda fonduri nerambursabile pentru:
- Formarea profesională şi acţiuni de informare - Masura 111
- Utilizarea serviciilor de consiliere agricola de catre producătorii agricoli si proprietarii de padure - Masura 114
- Modernizarea exploataţiilor agricole - MASURA 121
- Cresterea valorii adaugate a produselor agricole şi forestiere - MASURA 123
- Imbunatatirea si dezvoltarea infrastructurii legate de dezvoltarea si adaptarea agriculturii şi silviculturii - Masura 125
- Sprijinirea infiintarii grupurilor de producatori - Masura 142
detalii pe [ link extern ] /
Accesarea fondurilor europene, domeniu nou in Romania cu rol deosebit de important in dezvoltarea tari, a afacerilor ....
Este laudabila initiativa de deschidere asemenea discutii si sper ca tot mai multi vor lansa astfel de subiecte in discutie.
Structura finantarii unui proiect de investitii reprezinta un subiect foarte interesant si de actualitate. Desigur structura de finantare a unui proiect complex de investitii poate sa cuprinda: investitori strategici, programe UE, produse bancare de finantare, solutii de tip business angels sau private equity. Cu siguranta un element important in stabilirea structurii finantarii este costul fondurilor necesare pentru initierea si implementarea proiectului (pana la faza operationala). Din acest punct de vedere, tinand cont si de stadiul actual al evolutiei macroeconmice este evident ca foarte multe proiecte se orienteaza cu precadere spre finantari din Fondurile UE. Discutia poate fi mult detaliata ...
As dori si eu o lamurire pentru urmatoarea situatie va rog: o societate merge si oferteaza anumite utilaje pentru constructii unui posibil client. Clientul accepta oferta din punct de vedere comercial si tehnic insa pune vanzatorul in asteptare in ceea ce priveste incheierea contractului de v-c pentru ca asteapta banii de la fonduri :O , in conditiile in care dosarul a fost aprobat. Intrebarea era : ce bani asteapta ??? normal nu era sa detina clientul finantele necesare pentru achizitionare dupa care sa astepte sa-si recupereze cei ??% de la fonduri?? va rog sa ma ajutati.... multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Finantare pentru utilaje agricole! florinsadova florinsadova Va rog sa ma scuzati daca aceasta intrebare nu i-si gaseste locul in acest site>Exista proiecte tip pentru achizitionarea unui tractor? (vezi toată discuția)
Finantari nerambursabile pentru infiintare firma lavitahi lavitahi Buna ziua, M-ar interesa daca sunt finantari nerambursabile pentru infiintarea unei firme avand domeniul de activitate \"administrare imobile\". In prezent ... (vezi toată discuția)
Biodiesel irina.vas irina.vas Buna ziua ! Exista fonduri nerambursabile pentru productia de biodiesel? Precizez ca deja il produc pentru utilizare proprie, intr-o firma de ... (vezi toată discuția)