avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general contestare amenda finante nedepunere declaratii
Discuție deschisă în Contabilitate în general

contestare amenda finante nedepunere declaratii

Am deschis o firma noua de tip srl-d pentru a accesa un grant prin programul "tineri intreprinzatori" in februarie 2011. Conform statutului de microintreprindere am avut obligatia de a angaja in termen de 60 zile pentru a pastra acest statut. Pentru a respecta acest termen am angajat o persoana in data de 21.04.2011, iar in data de 25.05.2011 am depus la finante declaratiile 112 pentru lunile februarie si martie pe 0, fiindca nu am avut angajati in perioada respectiva, iar pe luna aprilie am depus declaratia cu sumele datorate ce le-am si achitat. In luna iulie au venit la sediul social niste angajati de la finante cu un proces verbal de amenda in valoare de 1000 de lei intocmit pe data de 26.05.2011 pe care era specificat "nedepunere declaratii 112". Intrucat eu am depus declaratia aferenta lunii aprilie in care am avut angajat, pe 25.05.2011 (deci in termenul legal) am formulat o contestatie pe care am incercat sa o depun la registratura la finante. Cei de acolo au refuzat sa o primeasca fiind in perioada in care nu aveau program de lucru cu publicul (cu 2 saptamani in urma) si au mentionat ca acesta contestatie trebuie sa o fac la tribunal. Intre timp am fost plecat din tara si acum as vrea sa reiau procesul de contestare. As vrea sa stiu care sunt pasii care trebuie sa ii urmez. Va multumesc anticipat pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: piciul , utilizator 23:59, 12 August 2011
cf legii in termen de 60 de zile trebuia sa va angajati cel putin 1 salariat!
in acest timp adica perioada de 60 de zile adica la 25.02.2011 si 25.03.2011 nu trebuia de[pus nici o declaratie 112 nici macar pe 0.
in momentul angajarii la implinirea celor 60 de zile respectiv pe 21.04.2011 trebuia depusa declaratia 010 privind vectorul fiscal ca indepliniti conditiile de a fi microintreprindere-si ca aveti angajati si trebuia depusa declaratia 112 pe data de 25.04.2011
nu ati avut un contabil care sa va indrume si sa va depuna declaratiile care trebuiau!

dar....................nu inteleg ptr ce v-au amendat?
cu siguranta pentru nedepunerea declaratiei 010-privind vectorul fiscal
Problema vectorului este ca asa a fost inregistrata firma la orc la infiintare, avand bifate acele contributii salariale. Termenul de 60 de zile l-am respectat, in schimb tocmai de teama de a nu fi amendat degeaba pentru perioada in care nu am avut salariati stiind de inregistrarea de la ORC, am depus pe 25.05 pe langa declaratia 112 pe aprilie, si cele 2 declaratii 112 pe 0 aferente februarie si martie. In procesul verbal insa, nu se specifica pentru care din declaratii am primit amenda, deci sa inteleg ca procesul verbal poate fi contestat si sub acest aspect ca a fost completat necorespunzator? Azi am incercat din nou sa depun contestatia la registratura la finante si iar am fost refuzat pe motiv ca aceste contestatii se depun direct la tribunal. Intrebarea mea este daca pot contesta la tribunal fara a angaja un avocat si care sunt documentele de care am nevoie.
spuneti-mi va rog ce scrie in procesul verbal!
articol..........lege................... samd!
nu inteleg motivul amenzii , din moment ce au fost inregistrate declaratiile chiar si pe 0
revin! poate in acea declaratie de mentiuni a fost bifata firma ca si platitoare de impozit pe profit si cu salariati...........si d-voastra a-ti depus pe 0 considerand-o platitoare de impozit micro si dupa 60 de zile trebuia sa angajati cel putin 1 salariat!

daca a-ti fost declarat platitor de imp pe profit si la declaratia 100 cu termen de depunere 25.03.2011 nu a-ti depus decl 100 pe zero dar sa fie specificat clar impozit pe profit -0 DA! ATUNCI ESTE DE INTELES AMENDA!
Buna ziua,

La fapta apare: Nedepunere declaratii 112 an 2011
Lege: "fapta se sanctioneaza conform art 219 alin 1 lit d din og 92/2003"

Eu cred totusi ca amenda e pentru declaratiile 112 pe februarie si martie care intr-adevar au fost depuse cu intarziere pe 25.05, dar pentru astea nu aveam obligatia de a le depune. Declaratiile 100 si 300 sunt depuse toate la timp (acestea fiind trimestriale) deci nu s-au legat sigur de astea

Alte discuții în legătură

Administratia finantelor publice nitmar nitmar Am o societate care de doi ani este pe 0; Societatea având declarat în anul anterior la Administratia Finantelor Publice vectorul fiscal cu salariaţi 0, ... (vezi toată discuția)
Depunere declaratie 112 Omnia Element SRL Omnia Element SRL Buna ziua, as vrea si eu sa intreb in legatura cu depunerea declaratiei 112.Acum doua zile am primit o hartie privind depunerea acestei declaratii. Este vorba ... (vezi toată discuția)
Decl 112 nedepusa Roxana Brancoveanu Roxana Brancoveanu Buna ziua! In cazul unei decl 112 nedepusa in trim.1, (specific ca firma s-a infiintat in martie cu angajati), va rog sa ma indrumati cum sa o generez ca sa ... (vezi toată discuția)