in urma cu cativa ani sora mea a cunoscut un barbat pe care il credea iubirea vietii ei. nu s-au casatorit dar au cumparat un apartament impreuna. in actul de vanzare cumparare scrie ca cei doi au cate 50% din apartament.intre timp a aparut un copil.imediat dupa nasterea copilului s-au despartit. "cumnatul" a ramas in apartament iar sora mea s-a mutat la mama cu tot cu copil.apartamentul s-a umplut de datorii deoarece asa-zisul cumnat nu a binevoit sa plateasca nimic de cand s-au despartit pana in prezent.sora mea vrea sa-mi vanda partea ei din apartament . am vorbit cu cumnatul meu sa vad daca este deacord sa-mi vanda si el partea lui.a zis ca este de acord dar mi-a cerut un pret exagerat.intrebarea mea este daca pot face ceva astfel incat sa i ii dau jumatate din valoarea reala a apartamentului si nu suma exagerata pe care o cere el?
Contractul de vanzare-cumparare este consensual. Vanzatorul si cumparatorul hotarasc de comun acord asupra pretului vanzarii.
Dat fiind ca sora dvs. detine o cota de 50% din apartament, cumparati cota surorii, faceti actiune de partaj impotriva "cumnatul" si daca suma pe care v-a cerut-o este cu adevarat exorbitanta, in procesul de partaj se va stabili o sulta pe care sa i-o platiti in raport de valoarea de piata a apartamentului.
mai este o problema.eu ca sa-i platesc sulta trebuie sa fac credit ipotecar iar cumnatul meu accepta doar "banii in mana"deoarece are un credit neachitat la o banca si daca el isi deschide un cont in care sa i se vireze banii cuveniti din vanzarea apartamentului banca respectiva isi retrage banii. intrebarea mea este daca eu pot sa fac credit ipotecar si sa i se vireze lui banii in cont chiar daca el nu este de acord
Ajutooooor
mirela150280
in urma cu cativa ani sora mea a cunoscut un barbat pe care il credea iubirea vietii ei. nu s-au casatorit dar au cumparat un apartament impreuna. in actul de ... (vezi toată discuția)