avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ajutooooor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ajutooooor

in urma cu cativa ani sora mea a cunoscut un barbat pe care il credea iubirea vietii ei. nu s-au casatorit dar au cumparat un apartament impreuna. in actul de vanzare cumparare scrie ca cei doi au cate 50% din apartament.intre timp a aparut un copil.imediat dupa nasterea copilului s-au despartit. "cumnatul" a ramas in apartament iar sora mea s-a mutat la mama cu tot cu copil.apartamentul s-a umplut de datorii deoarece asa-zisul cumnat nu a binevoit sa plateasca nimic de cand s-au despartit pana in prezent.sora mea vrea sa-mi vanda partea ei din apartament . am vorbit cu cumnatul meu sa vad daca este deacord sa-mi vanda si el partea lui.a zis ca este de acord dar mi-a cerut un pret exagerat.intrebarea mea este daca pot face ceva astfel incat sa i ii dau jumatate din valoarea reala a apartamentului si nu suma exagerata pe care o cere el?
Cel mai recent răspuns: leusan , utilizator 13:26, 23 Iulie 2011
Contractul de vanzare-cumparare este consensual. Vanzatorul si cumparatorul hotarasc de comun acord asupra pretului vanzarii.
Dat fiind ca sora dvs. detine o cota de 50% din apartament, cumparati cota surorii, faceti actiune de partaj impotriva "cumnatul" si daca suma pe care v-a cerut-o este cu adevarat exorbitanta, in procesul de partaj se va stabili o sulta pe care sa i-o platiti in raport de valoarea de piata a apartamentului.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Iulie 2011
ContSters103772, utilizator
mai este o problema.eu ca sa-i platesc sulta trebuie sa fac credit ipotecar iar cumnatul meu accepta doar "banii in mana"deoarece are un credit neachitat la o banca si daca el isi deschide un cont in care sa i se vireze banii cuveniti din vanzarea apartamentului banca respectiva isi retrage banii. intrebarea mea este daca eu pot sa fac credit ipotecar si sa i se vireze lui banii in cont chiar daca el nu este de acord
Nu puteti deschise dvs. cont pe numele cumnatului. Daca cumnatul are deja cont deschis, puteti face plata in acel cont.
s-a inteles gresit.binenteles ca nu pot eu sa deschid cont pe numele lui
Daca are un cont gata deschis pe numele lui, atunci puteti face plata in acel cont.

Alte discuții în legătură

Executare silita - sulta mgb1ro mgb1ro Buna ziua, In urma unei sentinte civile definitive am apelat la un executor judecatoresc cu care am incheiat un contract de executare silita. Este vorba ... (vezi toată discuția)
Ajutooooor mirela150280 mirela150280 in urma cu cativa ani sora mea a cunoscut un barbat pe care il credea iubirea vietii ei. nu s-au casatorit dar au cumparat un apartament impreuna. in actul de ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament. sulta zatara zatara Situatia : sotul si sotia au divortat; in urma partajului apartamentul a revenit sotiei care trebuie sa plateasca o sulta sotului; au convenit sa vanda ... (vezi toată discuția)