avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ajutooooor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ajutooooor

in urma cu cativa ani sora mea a cunoscut un barbat pe care il credea iubirea vietii ei. nu s-au casatorit dar au cumparat un apartament impreuna. in actul de vanzare cumparare scrie ca cei doi au cate 50% din apartament.intre timp a aparut un copil.imediat dupa nasterea copilului s-au despartit. "cumnatul" a ramas in apartament iar sora mea s-a mutat la mama cu tot cu copil.apartamentul s-a umplut de datorii deoarece asa-zisul cumnat nu a binevoit sa plateasca nimic de cand s-au despartit pana in prezent.sora mea vrea sa-mi vanda partea ei din apartament . am vorbit cu cumnatul meu sa vad daca este deacord sa-mi vanda si el partea lui.a zis ca este de acord dar mi-a cerut un pret exagerat.intrebarea mea este daca pot face ceva astfel incat sa i ii dau jumatate din valoarea reala a apartamentului si nu suma exagerata pe care o cere el?
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 10:25, 21 Iulie 2011
Va trebui ca sora dumneavoastra sa solicite pe calea unei actiuni de iesire din indiviziune atribuirea in totalitate a apartamentului. In cadrul orocesului se va efectua o expertiza in constructii care v-a stabili care este valoarea reala a apartamentului.
Apoi,sora va poate vinde intreg apartamentul.
Sau sora va poate vinde cota ei din apartament si urmati dv procedura descisa mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutooooor mirela150280 mirela150280 in urma cu cativa ani sora mea a cunoscut un barbat pe care il credea iubirea vietii ei. nu s-au casatorit dar au cumparat un apartament impreuna. in actul de ... (vezi toată discuția)
probleme legate de succesiune,testament... Cezar66 Cezar66 Problema sta in felul urmator... Tatal meu este fff.bolnav.Tatal meu detine impreuna cu mama mea un apartament si o masina veche.In momentul in care tatal meu ... (vezi toată discuția)
Mostenire apartament Inaind Inaind Apartamentul parintilor mei,in care locuiesc si eu impreuna cu ei,va reveni in parti egale mie si surorii mele.Ce trebuie sa fac inca din timpul vietii ... (vezi toată discuția)