avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire apartament

Apartamentul parintilor mei,in care locuiesc si eu impreuna cu ei,va reveni in parti egale mie si surorii mele.Ce trebuie sa fac inca din timpul vietii parintilor pentru ca sa raman in apartament(sora mea are unde sa locuiasca impreuna cu familia ei) si sa nu trebuiasca sa l vindem ca sa i dau jumatate din banii luati pe apartament,asa cum vrea deja cumnatul.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:36, 7 Septembrie 2012
Parintii dvs. ar putea sa va vanda acel apartamnt dvs. in timpul vietii lor cu clauza de intretinere .Altfel, bunul va fi impartit dupa decesul lor.
Sa strangeti bani pentru a o despagubi pe sora dvs cand se va pune problema iesirii din indiviziune, adica a impartirii apartamentului.
Mesaje reeditate

@ Inaind
Data post: Joi, 6 Septembrie 2012, 22:59
Subiect: Mostenire apartament


Si dupa decesul parintilor,daca am facut actul de vanzare-cumparare cu uzufruct viager si clauza de intretinere din timpul vietii lor,poate sa atace acest act ca sa ia jumatate din mostenire?


@ Dedu86
Data post: Joi, 6 Septembrie 2012, 23:18


Cine sa il atace?


@ Inaind
Data post: Joi, 6 Septembrie 2012, 23:42


Sora mea


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire Adrianaeu Adrianaeu Buna ziua , domnule avocat am o nelamurire privind situatia urmatoare : Parintii mei in timpul vietii au facut un act de intretinere uneia dintre surorile mele ... (vezi toată discuția)
Pot parintii sa inlature un copil de la mostenire in favoarea celuilalt copil? Ana Fasie Ana Fasie Buna ziua, sunt in situatia in care parintii mei au hotarat dintr-o data ca vor sa lase ap. lor cu 3 camere sorei mele care din motive de sanatate n-a reusit ... (vezi toată discuția)
Contractul de intretinere cu drept de uzufruct viager poate fi atacat? elyelena elyelena buna ziua.parintii mei mi-au facut contract de intretinere cu drept de uzufruct viager unei case si unui teren.in tot timpul cat au fost in viata mi-am ... (vezi toată discuția)