avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua , domnule avocat am o nelamurire privind situatia urmatoare : Parintii mei in timpul vietii au facut un act de intretinere uneia dintre surorile mele ( fiind 4 frati ) actul continea ca sora mea sa se ingrijeasca de ei cu toate cele necesare pana la sfarsitul vietii , respectand aceste reguli , dupa decesul lor sa ii ramana apartamentul ei . Sora mea nu a respectat intelegerea din acest contract , parintii mei au locuit in apartamentul lor , se intretineau din pensia lor cu toate cele necesare inclusiv pllata intretinerii blocului . In 2007 tatal meu a decedat , nu s-a facut succesiune in termenul legal . In 2012 mama mea a decedat si am aflat cu surprindere ca mama a facut contract de vanzare-cumparare surorii mele , fara ca unul din frati sa semneze sau sa fie de acord ca sa-i ramana ei tot . Va rog sa imi raspundeti ce drepturi am si care sunt primii pasi care trebuie sa-i fac pentru a obtine partea care mi se cuvine din partea tatalui . Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 13:31, 25 Decembrie 2013
CRACIUN FERICIT! Va recomand ca sa adunati toate actele si sa consultati un notar.
Acesta va va indruma pas cu pas ce trebuie sa faceti in continuare.
Aveti obligatia sa respectati intrutotul contractul de vanzare cumparare incheiat intre mama si sora dumneavoastra.
Ce a mai vandut surorii daca parintii au facut contract de intretinere ?
Prin clauza de intretinere nu se intelege ca cel caruia i-a fost vandut apartamentul trebuie sa achite cheltuielile de intretinere curente (apa, lumina, lift, etc.). Clauza de intretinere poate consta în asigurarea de hrană, medicamente, asistenţă medicală, îmbrăcăminte, ajutor în gospodărie, suportarea cheltuielilor de înmormântare ,etc.
Foarte buna intrebarea lui @gi-jane2, ce a mai vandut daca deja fusese vandut apartamentul!
Fiind vorba de mai multi mostenitori parintii nu puteau face vanzare numai catre unul dintre mostenitori fara a afecta rezerva succesorala a celorlalti, cel putin asta cred.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna, tatal meu doreste sa treaca apartamentul in care locuieste ... Arcadiavegas Arcadiavegas Buna, tatal meu doreste sa treaca apartamentul in care locuieste pe numele meu, mai am o sora (nu are grija de el, nu I’ll viziteaza)cum sa procedam? (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog sa mi spuneti ce sanse am, la urmatoarea speta: ... ani24 ani24 Buna ziua, Va rog sa mi spuneti ce sanse am, la urmatoarea speta: suntem 3 frati, 2 surori si un frate, una fintre surori a primit un apartament care era pe ... (vezi toată discuția)
Indepartarea de la mostenire alexa99 alexa99 In urma unei neintelegeri,parintii mei au facut act de vanzare-cumparare pentru bunurile detinute, surorii mele pe mine excluzandu-ma in totalitate de la ... (vezi toată discuția)