avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1034 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... indepartarea de la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

indepartarea de la mostenire

In urma unei neintelegeri,parintii mei au facut act de vanzare-cumparare pentru bunurile detinute, surorii mele pe mine excluzandu-ma in totalitate de la mostenire. Inteleg din raspunsurile anterioare ca as putea ataca contractul de vanzare cumparare( stiu sigur ca este cu clauza de intretinere si cu imposibilitatea de a fi vandute cat parintii sunt in viata si banuiesc ca , suma trecuta in contract nu este una la reala valoare a bunurilor).
1. care sunt pasii de urmat pt atacarea contractului si care sunt sansele sa castig ceva?
2.mai exista un imobil pentru care nu s-a facut deocamdata nici un act si nici succesiunea, desi tatal a decedat. Sora mea urmareste sa obtina in intregime partea mamei, pe mine nelasindu-ma sa am acces( sa vorbesc cu mama). cum as putea preveni faptul ca si aceasta parte a mamei sa fie mostenita in intregime de sora mea. Daca sunt chemata la succesiune este bine sa ma prezint sau este mai bine sa refuz . care ar fi consecintele in cazul in care ma prezint si in cazul in care nu ma prezint
Cel mai recent răspuns: alexa99 , utilizator 18:30, 4 Iulie 2012
Este importanta si data decesului.
21 iunie 2011.
Primul pas ar fi sa mergeti la notar si daca nu va intelegeti, la instanta.
multumesc! la prima intrebare ce raspuns mi-ati da?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Banca poate ataca mostenirea? zoltan_zoltan zoltan_zoltan Buna ziua. Ma intreb cum sa rezolv o problema viiitoare. Sora mea are un imprumut la banca neplatit, si nici nu prea cred ca il va plati.6000 euro, nu ... (vezi toată discuția)
Deschiderea succesiunii valy 84 valy 84 Buna ziua as dori sa primesc si eu o informatie cu privirea la intervalul de timp in care se poate deschide o succesiune. Bunica mea a murit in anul 2001. ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire succesiunemostenire succesiunemostenire Buna ziua!Am o problema foarte grava si am nevoie de o elucidare rapida.Tatal meu a murit in urma cu 14 ani iar mama traieste .Suntem 3 frati, doua surori si ... (vezi toată discuția)