avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Banca poate ataca mostenirea?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Banca poate ataca mostenirea?

Buna ziua.
Ma intreb cum sa rezolv o problema viiitoare.
Sora mea are un imprumut la banca neplatit, si nici nu prea cred ca il va plati.6000 euro, nu imens.
In momentul in care mama noastra va deceda, vom avea un apartament in mostenire.In situatia in care nu se deschide succesiune, nu-i problema cu nicio banca, nu au cum sti.
Vreau fac un contract de vanzare cumparare cu uzufruct viager cu mama (ca sa stea linistita), banca poate ataca cumva partea de mostenire a surorii? Sau daca fac un astfel de contract, ce trebuie sa fac, ca presupun ca oricum trebuie facuta succesiune.Sau nu mai trebuie si casa imi va reveni de drept? Sora mea ar semna ceva de renuntare, daca mai este necesar in acest caz, eu urmand sa o despagubesc, ca nu am de gans sa scot acel apartament la vanzare.
Trebuie sa dau mai multe detalii sa intelegeti problema mea?

Cu respect
Cel mai recent răspuns: zoltan_zoltan , utilizator 09:00, 25 Septembrie 2013
Stimat forumist,

Banca a putea urmări fiecare bun al surorii dvs, pentru a o executa silit.

Pe de altă parte, interesul surorii dvs de a renunța la moștenire pentru o creanță de doar 6000Euro, nu îl văd.

Deci, dacă vă înțelegeți, v-ar ajuta un contract de vânzare a imobilului. Totuși, având în vedere că ar cuprinde o clauză de uzufruct, respectivul act ar putea fi atacabil - există o prezumție de donație deghizată - de chiar sora dvs, nu doar de bancă.

Cu stimă.
Multumesc foarte mult. Este exclus atacul surorii, problema este daca se micsoreaza sansele bancii. Deci daca am un contract de vanzare cumparare, o poate sili banca sa atace? Poate banca sa atace direct in numele recuperarii imprumutului?
Azi cine este proprietar? doar mama, sau toti trei?
Astazi doar mama, dar vreau sa initiez actul v-c
Daca mama va vinde dvoastra ati rezolvat problema, banca nu are ce sa ii mai faca surorii.

Alte discuții în legătură

Contract vanzare-cumparare cu clauza de intretinere si uzufruct sylviutza sylviutza Buna Ziua! Ma numesc Silvia,si am o nelamurire in legatura cu contractul vanzare cumparare.Bunica mea doreste sa ii iau in intretinere cu conditiile sa le ... (vezi toată discuția)
Renuntare la donatie contra unei sume todeamaria385 todeamaria385 Buna ziua Am si eu urmatoarea situatie, mama e mostenitoarea casei bunicilor si vrea sa mi-o doneze mie si surorii mele. Eu doresc sa renunt la partea mea de ... (vezi toată discuția)
Lmpartirea mostenirii inainte de moartea parintilor victoriavic victoriavic Buna ziua, am un subiect destul de delicat si de lung, dar sper sa aiba cineva timpul si bunavointa si timpul necesar sa imi raspunda cu informatiie necesare. ... (vezi toată discuția)